Anunţul meteorologilor: Vremea se va încălzi, apoi se va răci! Când revin, de fapt, ninsorile

Vremea se va încălzi în toată ţara în zilele următoare, apoi va deveni rece, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor creşte după data de 9 decembrie, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă în intervalul 3 - 16 decembrie, publicată luni.

Autor: R.L.

În Banat, vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii de 10 grade în cea de-a doua zi de prognoză, apoi vor marca o scădere, până în jur de 6 grade şi din nou o creştere uşoară spre data de 8 decembrie, la valori în medie de 8 grade.

După această dată vremea se va răci iar, temperaturile maxime ajungând la 0- 2 grade.

Temperaturile nocturne vor fi şi ele în creştere la începutul perioadei, când se vor atinge 2- 4 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie, media acestora va fi de 0- 2 grade, după care scăderea va fi treptată, astfel că pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime în jur de minus 6 grade.

Se vor semnala precipitaţii pe tot parcursul intervalului, însă cu o probabilitate mai mare de apariţie şi în cantităţi mai însemnate în intervalul 8 – 13 decembrie.

În Crişana, procesul de încălzire va continua până în 4 decembrie, când ziua vor fi 10 grade ziua, apoi se va răci uşor, spre valori de 4- 6 grade. Ulterior este prognozată o nouă încălzire, astfel că, pe 8 decembrie, media regională a maximelor va fi de 6- 8 grade, iar până la sfârşitul intervalului se va răci continuu, până la valori ce nu vor mai depăşi 0 grade.

Nopţile vor fi calde, cu valori pozitive până în 5 decembrie, când minimele vor fi de 3- 4 grade, dar se va răci accentuat în noaptea imediat următoare, spre valori în jurul a minus 2 grade.

Vor urma nopţi uşor mai calde până în 9 decembrie, dar apoi scăderea de temperatură prognozată va determina minime în medie de minus 6 grade pe data de 16 decembrie.

Se vor semnala precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, însă pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ se prognozează a fi în intervalul 8- 10 decembrie.

În Transilvania, temperaturile scad în intervalul 4 – 7 decembrie de la 6 la 2 grade, apoi cresc în 8 decembrie, urmând o scădere treptată şi continuă până la valori de minus 2 grade spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Nopţile se vor înregistra între minus 8 grade la începutul intervalului până la 0 grade. În intervalul 6 – 9 decembrie vor fi variaţii între minus 4 şi minus 2 grade, apoi se va răci semnificativ, culminând cu medii de minus 10 grade. Se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu probabilitatea să cuprindă arii mai extinse în perioada 8 – 13 decembrie.

În Maramureş, în prima săptămână valorile în timpul zilei vor avea uşoare fluctuaţii, cu creştere până la 6- 7 grade în data de 4 decembrie, scădere spre 2- 3 grade şi din nou creştere la 4 grade în data de 8 decembrie, urmând ca în intervalul 10 – 16 decembrie scăderea să fie continuă şi semnificativă, până în jurul unei medii regionale de minus 2 grade. Temperaturile minime vor marca o creştere până la medii în jurul a 2 grade în data de 5 decembrie, vor varia puţin în intervalul 6 – 9 decembrie, la valori între minus 4 şi 0 grade, apoi vor scădea semnificativ, atingând în medie minus 8 grade. Se vor semnala precipitaţii, ce se estimează a fi chiar moderate cantitativ, în perioada 3 – 10 decembrie.

În Moldova, se vor înregistra variaţii termice în jurul mediilor multianuale, respectiv maxime care în medie vor oscila între 2 şi 5 grade şi minime cuprinse, în general, între minus 4 şi 0 grade. După data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii spre valori negative de minus 4- minus 2 grade la finalul intervalului. Nopţile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la minus 8 grade. Probabilitate pentru precipitaţii va creşte după 4 decembrie, dar pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ acestea vor fi în perioada 9- 12 decembrie.

În Dobrogea, în prima săptămână de prognoză se vor înregistra variaţii termice în jurul mediilor multianuale. Astfel, media temperaturii maxime va scădea uşor de la 7- 8 grade în primele două zile, până spre 4 grade la mijlocul săptămânii, apoi se va încălzi, încât pentru ziua de 9 decembrie sunt estimate maxime în jur de 10 grade. După această dată, este prognozată o scădere treptată a maximelor, astfel că, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la 0 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade, nopţi mai calde urmând să se înregistreze în perioada 9 – 11 decembrie, când media acestora va fi pozitivă, de 3- 4 grade, dar spre finalul perioadei, după 13 decembrie, sunt prognozate minime uşor negative de minus 2- minus 4 grade. Probabilitate pentru precipitaţii pe arii mai extinse şi posibil însemnate cantitativ va fi mai mare în perioada 9- 12 decembrie

În Muntenia, în intervalul 3 – 9 decembrie, temperaturile maxime vor avea variaţii de la o zi la alta şi vor fi cuprinse în medie între 3 şi 6 grade, urmând ca în a doua săptămână temperaturile medii diurne să scadă treptat până la valoarea de 0 grade. Intervalul de prognoză va debuta cu valori medii nocturne negative, în general de minus 7- minus 5 grade, însă ulterior, între 5 şi 8 decembrie, temperatura minimă medie va fi mai ridicată, în jurul unei medii de minus 2 grade. În a doua săptămână minimele termice vor fi în scădere, până la o medie de minus 6 grade în zilele de 15 şi 16 decembrie.

Temporar vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 9 -12 decembrie.

În Oltenia, vor fi în prima săptămână variaţii termice de la o zi la alta, urmând a se înregistra medii ale valorilor maxime cuprinse între 3 şi 8 grade. Ulterior este prognozată o scădere a valorilor termice diurne, astfel că pentru finalul intervalului de prognoză este estimată o medie regională a valorilor maxime de numai 0...2 grade. Temperaturile minime, la începutul intervalului, vor fi în medie de minus 6- minus 4 grade, apoi se va încălzi, iar pe 5 decembrie se va ajunge la o medie a acestora de 1 grad. În intervalul 6 – 8 decembrie, temperatura minimă nocturnă va fi constantă la valori, în medie, de minus 1 grad. Începând cu 9 decembrie, când se vor înregistra minime în jur de 0 grade, şi până la sfârşitul intervalului, scăderea va fi continuă, până la valoarea medie de minus 6 grade (în zilele de 15 şi 16 decembrie). Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 8 – 12 decembrie.

La munte, în prima săptămână de prognoză, temperatura medie diurnă va avea variaţii. Astfel, în zilele de 3 şi 4 decembrie se vor înregistra 3 grade, apoi temperatura va scădea până la minus 1 grad şi se va menţine constantă în intervalul 5 -7 decembrie, urmând ca pe 8 decembrie să se atingă o medie de 1 grad. Începând de pe 9 decembrie, temperatura maximă medie va marca o scădere treptată până la minus 7 grade, în zilele de 13 şi 14 decembrie, apoi, până la sfârşitul intervalului, va creşte până la minus 5 grade. Şi temperatura minimă nocturnă va avea variaţii în prima săptămână, astfel că media va fi cuprinsă între minus 7 şi minus 2 grade, însă după 9 decembrie nopţile vor fi tot mai reci, media minimelor urmând să scadă spre minus 12- minus 10 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului, însă cantităţi mai însemnate vor fi posibile în intervalul 8 – 12 decembrie.

sursa

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Afla cum a impresionat-o pe Teo Trandafir unul dintre concurentii de la 'Vrei sa fii milionar?': “Esti un pachet de emotii fantastice!”

Cum arată poliţista din Baia Mare care face show la concursurile de fitness! Arată senzaţional când îşi dă jos uniforma

Andreea Mantea a făcut publice voturile: "Mădălin, fac asta din cauza ta"! A ieşit cu scandal la Puterea Dragostei

Zodiile vor primi ceea ce merită de mâine

Veste CUMPLITĂ despre BUSU! Anunț trist despre celebrul prezentator de la PRO TV

"Doamne cat de bronzată ești !" Cum arată Andreea Mantea în costum de baie. Vedeta a făcut senzație pe rețelele de socializare

L-a umilit pe Buhnici. Elena Băsescu a postat o poză cu tâlc

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies