Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

Ministrul Muncii: Ce se intampla cu persoanele intrate in somaj tehnic

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic
Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic


In articol:

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a declarat sâmbătă seara că este aproape de o decizie finală în privinţa şomajului tehnic, prefigurându-se prelungirea acestuia pentru acele sectoare ale economiei în care vor rămâne restricţii după data de 15 mai. Decizia va fi luată după noi discuţii cu partenerii sociali ai ministerului şi va veni în decurs de o săptămână. Pe de altă parte, Ministerul Muncii lucrează şi la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei şi vor să îşi dezvolte activitatea.

În cazul în care o companie afectată de criză nu îşi poate relua activitatea din 15 mai, statul va acoperi o parte din costul salarial.

Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

„Suntem aproape de a lua o decizie finală, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a fi pregătiţi la momentul 15 mai. Ţin foarte mult să se prezinte asupra duratei, asupra domeniilor afectate de această măsură partenerii sociali. Dar da, se prefigurează măsura prelungirii şomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricţionate prin deciziile autorităţilor, în paralel lucrând şi la o serie de măsuri de susţinere activă a sectoarelor care îşi vor relua activitatea”, a declarat Violeta Alexandru la Digi24.

Citeste si: Prof. Alexandru Rafila avertizează: "Nu încercați să cumpărați Remdesvir" Adevărul despre noul tratament folosit în tratarea COVID-19

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Ce a vrut să le facă ministrul Marcel Vela prostituatelor din Caransebeș? Motivul pentru care fetele de moravuri ușoare nu-l au la inimă pe ”omul cu ordonanțele”

Citeste si: VIDEO| Un nou focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Suceava

 

Violeta Alexandru a declarat că şi cei care au reuşit să îşi menţină activitatea în parametri acceptabili, care au făcut eforturi şi nu au cerut şomaj tehnic şi nu au întrerupt activitatea, ar putea beneficia de unele măsuri, „astfel încât şi activitatea lor să poată fi apreciată şi văzută de guvern”.

Ea a precizat că lucrează în acest sens cu ministrul Economiei.

Citeste si: Sindicat din învăţământul preuniversitar: Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională nu pot fi organizate în condiţii de siguranţă

„Împreună cu ceilalţi colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-şi facă o reorientare în activitate sau vor să-şi dezvolte activitatea pe baza experienţei avute în această criză, oameni care s-au străduit să-şi ţină activitatea în picioare în pofida greutăţilor”, a precizat Violeta Alexandru citata de news.ro.

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Veste URIAȘĂ în familia Sorinei de la Baia de Aramă! Vasile Șărămăt a făcut anunțul: ”Așteptăm un nepoțel!” FOTO EXCLUSIV

Ana Muntean, reacție neașteptată după apariția clipului cu ea și Marica: "Scriu aici ceea ce..."

O veste bună: Avem mai multe cazuri de coronavirus vindecate decât noi îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore

Vești proaste de la ANM! Meteorologii anunţă ploi însemnate

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 28 septembrie, prima parte Vezi emisiunea Online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies