Anunțul momentului în România! Carantina se prelungește cu încă 14 zile

Este anunțul momentului! Restricțiile din Capitală se prelungesc cu încă 14 zile.

Anunțul momentului în România! Carantină se prelungește cu încă 14 zile
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Anunțul momentului în România! Carantina din Capitală se prelungește cu încă 14 zile. 

Carantină prelungită

Prefectul Capitalei a anunțat faptul că rata de infectare se menține peste 5 în București. Astfel, s-a decis prelungirea carantinei pentru 14 zile, dar și limitarea circulației. 

„Art. 1. Se constată că la nivelul Municipiului București rata de incidență cumulată la 14 zile, în data de 10.04.2021, ora 10:03 este de 6,39/1000 de locuitori fapt pentru care, începând cu data de 11.04.2021 ora 00:00 se dispun următoarele măsuri pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau la atingerea pragului de 7,5/1000 de locuitori.
Art. 2. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, și în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu condiția menținerii incidenței cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

Citeste si: Bilanț coronavirus, 10 aprilie. România a depășit pragul de un milion de infectări! În ultimele 24 de ore au fost răpuși 139 de oameni

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente sau pentru efectuarea vaccinului conform programării;
c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
d) deplasarea din

motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Capitalei.

Anunțul momentului în România! Carantină se prelungește cu încă 14 zile

Coronavirus România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.310 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Citeste si: Restricțiile din weekend au fost modificate! Cine își poate părăsi locuința după ora 20:00

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 625 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.  

În intervalul 09.04.2021 (10:00) – 10.04.2021 (10:00) au fost raportate 139 de decese (64 bărbați și 75 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus și internați în mai multe unități medicale din țară.  

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 7 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 51 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

A fost modificată lista țărilor cu risc epidemiologic! Cei care ajung în România din aceste regiuni intră în carantină

CORONAVIRUS ROMÂNIA. Câte cazuri noi de Covid -19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Record absolut de pacienți la ATI de la debutul pandemiei

Raed Arafat, despre programul redus al magazinelor: ”A existat varianta să se închidă de la ora 16”

Luis Lazarus reacționează, după ce s-a spus că s-a infectat cu noul coronavirus: „Plătiți lumea să se vaccineze”

Veste uriașă pentru cei vaccinați cu Pfizer! E bomba momentului. Specialiștii au zis adevărul. Cât e de mare riscul

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

În Germania se anunță un cutremur politic. Uniunea Europeană va fi înlocuită cu o „Republică Federală Europeană”?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies