Anunțul oficial transmis de ANM despre praful saharian deasupra României

ANM a transmis, oficial, în ce perioadă va fi transportul de praf saharian în zona României.

Distribuie pe:

Autor: A.V.

fara descriere


In articol:

În urmă cu o zi, s-a dat o alertă în privința prafului saharian în zona României. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în comunicatul cu privire la transportul de praf saharian deasupra României se specifică faptul că în perioada 23 - 28 aprilie, preponderent în zona sudică, își va face apariția dinspre nordul Africii o masă de aer cu particule de praf saharian, care va circula spre sudul, centrul și estul Europei. Iată ce scrie în comunicatul transmis de ANM.

Citeste si: Horoscop TAROT saptamana 22-28 aprilie 2019. Mesajele CARTILOR DE TAROT pentru cele 12 zodii

Citeste si: Cutremur violent în Filipine! Clădiri prăbușite, pană de curent și cel puțin 11 morți

Citeste si: Meniu de Paște 2019. Ce punem pe masă și cum putem vopsi ouăle natural, fără substanțe chimice

Comunicat cu privire la transportul de praf saharian în zona României

”În perioada 23 - 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei. În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării”, se precizează în comunicat.

fara descriere

Declarații director ANM, Florinela Georgescu

”Va ajunge acest praf deasupra României vineri ți sâmbătă și atunci îi vom simți prezența, pentru că pe jumătatea de vest va ploua și este posibil ca praful să se depună în urma ploilor. Din cauza vremii schimbătoare din țara noastră, particulele de praf nu vor fi resimțite prea mult în aer, dar se vor depune peste tot. Se va vedea în cantități destul de mari pe mașini și pe geamuri, însă medicii îi sfătuiesc pe români să nu se grăbească să îl șteargă, pentru a evita inhalarea sa”, a transmis directorul ANM, Florinela Georgescu, conform Știrile Kanal D.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate