Anvelope 185 65 r15 – importanța trecerii la anvelopele de vară

Anvelopele sunt un consumabil de mare importanța a autoturismului, întrucât este singura componentă a acestuia care ia contact direct cu șoseaua.

Autor: Karina Morar

Astfel că, atunci când dorim ca anvelopele să ne asigure siguranță și confort și să aibă durată lungă de viață, trebuie să ne documentăm corespunzător la alegerea lor.

Anvelopele 185 65 r15 sunt potrivite autoturismelor în orice sezon, iar pe piață găsim atât variante allseason, cât și pentru iarnă și pentru vară.Cel mai important însă este ca vara să folosim anvelopele de vară, iar iarna pe cele de iarnă, însă care sunt motivele pentru care este indicat să alegem anvelope specifice sezonului și nu anvelope allseason?

  • Materialul din care sunt confecționate anvelopele de sezon sunt potrivite pentru a face față condițiilor de drum. Cu anvelope de vară 185 65 r15 putem circula fără probleme pe asfalt uscat la temperaturi mari, chiar și atunci când devine fierbinte, întrucât sunt confecționate dintr-un cauciuc special conceput să reziste la temperaturi ridicate. Mai mult decât atât, anvelopele de vară generează mai puțin zgomot în mers. Când temperaturile scad sub 7 grade însă, se recomandă folosirea anvelopelor de iarnă. Cele de vară devin ineficiente în astfel de condiții și nu vor putea face față carosabilului înghețat sau acoperit de zăpadă.
  • Durata de viață mărită. Alegând cauciucuri allseason, avem parte doar de un plus de confort datorat faptului că nu necesită schimbul între sezoane. Însă, folosind aceleași cauciucuri pe tot parcursul anului, uzura lor va fi mai mare, iar odată cu uzura, va scădea eficiența lor, cât și durata de viață. Așadar, vara optăm pentru cauciucuri de vară 185 65 r15, pe care le înlocuim odată cu scăderea temperaturilor cu altele de iarnă.
  • Consumul de combustibil. Anvelopele sunt responsabile pentru un consum de până la 20% al combustibilului pe care mașina îl utilizează. Alegerea unor anvelope 185 65 r15 de vară cu un randament ridicat al consumului va influența în mod pozitiv și va contribui la rularea unui număr mai mare de kilometri, cu un nivel redus de emisii de CO2.
  • Reglementările în vigoare. În funcție de sectorul de drum pe care circulăm, pot exista restricții cu privire la tipul de anvelope. Acest lucru este mai frecvent iarna și mai puțin vara, însă recomandat este să ținem cont și de aceste reglementări.

Cu cauciucuri 185 65 r15 vara ne bucurăm de siguranță și confort în plus, iar drumurile pe care le parcurgem vor fi mult mai plăcute. Eficiența pe care o au însă anvelopele, indiferent de sezon, este influențată și de tipul jantelor pe care le alegem. Deși adesea ignorat acest aspect, alegerea unor jante potrivite este la fel de importantă ca alegerea de cauciucuri potrivite. Jantele pot îmbunătăți performanțele mașinii, iar montarea corectă a acestora, pe dimensiunile potrivite, asigură o bună compatibilitate între roți și mașină.

Jante prea mari sau prea mici scad performanța autoturismului în mers și pot crea probleme în trafic, atât pentru pasagerii mașinii, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. Cum știm însă ce jante ne sunt necesare?

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Identificarea tipului de jante de care avem nevoie este foarte simplă, întrucât este echivalentă cu diametrul cauciucurilor. Astfel că, pentru cauciucuri 185 65 r15, unde diametrul este de 15, vom avea nevoie de jante pe 15. Atunci când achiziționăm anvelope de vară, acordăm așadar o mare importanță și dimensiunilor acestora.

În magazinele fizice de specialitate, dimensiunea corectă o găsim înscrisă pe laterala anvelopelor, acestea de regulă fiind grupate după dimensiuni sau, după producători.

Dacă alegem să achiziționăm jantele și anvelopele din magazinele online, putem ajunge mai ușor la tipul de produse dorit, datorită filtrelor specifice. Astfel, ne sunt selectate și arătate pentru vizualizare doar produsele de interes. În acest fel putem alege dintr-o selecție de anvelope de vară și de jante corespunzătoare.

Magazinul online anvelope-discount.ro avem ne pune la dispoziție o gamă variată de cauciucuri de vară 185 65 r15 și de jante 15 de la producători de top, la cel mai bun raport preț-calitate. Iar dacă avem nevoie de asistență de specialitate, putem apela fie la asistența disponibilă online, fie la echipa din showroom-ul din șoseaua Chitilei. De asemenea, produsele pot fi ridicate personal din showroom, unde se poate realiza și montajul.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Top 5 locuri de vizitat în Sibiu

Cele mai pasionale zodii. Iata care sunt nativii ce iubesc cel mai intens

4 sfaturi practice pentru a evita crizele de sciatică

Atenționări pentru 5 zodii din partea astrelor. Gemenii să fie mai atenți la sănătatea lor

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies