Apariție spectaculoasă pe cer în toiul nopții! Un meteorit a luminat China, dar nu se știe unde a căzut VIDEO

Apariție spectaculoasă pe cer, noaptea, în China! Ce au văzut oamenii!

Distribuie pe:

Autor: A.V.

Oamenii din China au avut parte de o apariție spectaculoasă pe cer, în toiul nopții. Un meteorit a străbătut văzduhul, luminând provincia chineză Jilin. Încă nu e știe unde a picat meteoritul, însă oamenii fac cercetări, conform Mirror.

Citeste si: Caz unic în lume! O femeie a fost lovită de un meteorit

Citeste si: Avertisment înspăimântător din partea NASA! Un asteroid uriaş ameninţă Pământul!

Momentul a fost surprins de mai multe camere de supraveghere. Lumina crește și descrește în intensitate. Meteoritul ar fi explodat în atmosfera terestră, înainte să atingă provincia Songyuan, Jilin. Explozia a fost înregistrată în jurul orei 12.16, în noaptea de 11 octombrie. Lumina a fost văzută și din alte orașe precum Harbin, Changchun și Shenyang.

Citeste si: Momentul spectaculos în care un meteorit se izbește cu pământul în SUA

 

Caz unic în lume! O femeie a fost lovită de un meteorit

În februarie 2013, şocul impactului unui meteorit masiv a provocat pagube clădirilor şi a rănit peste o mie de oameni din regiunea Celiabinsk, din Rusia.

Dar acesta nu a fost primul incident în care o rocă spaţială a afectat vieţi omeneşti. În acest articol îţi prezentăm povestea lui Ann Hodges, singurul om lovit de meteorit care este cunoscut de istorie, într-un incident care a avut loc în urmă cu mai bine de şase decenii.

Într-o zi senină de noiembrie a anului 1954, Ann Hodges tocmai aţipise pe canapeaua sa, când o rocă neagră, de mărimea unei mingi, a pătruns prin acoperiş, a ricoşat dintr-un aparat radio şi a lovit-o în coapsă, lăsându-i o vânătaie gigantică, de forma unui fruct de ananas. Povestea lui Ann este o raritate, deoarece cei mai mulţi meteoriţi cad de obicei în ocean sau lovesc una dintre vastele zone izolate ale Pământului. 

Înainte ca meteoritul să-i devasteze lui Ann sufrageria, oamenii din zonă văzuseră „o lumină roşiatică strălucitoare, ca o lumânare care lăsa în urma ei o dâră de fum”, potrivit lucrării „Ziua în care meteoritul a căzut în Sylacagua”, care a fost elaborată de Muzeul de Istorie Naturală din Alabama în 2010.

Citește continuarea aici

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate