Apartamente de vânzare în Craiova – Ce obligații ai când cumperi imobile

Autor: Clara Ionescu

Apartamente de vânzare în Craiova sunt la mare căutare. Dar cei care caută apartamente de vânzare în Craiova, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Majoritatea celor care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Craiova sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mai mici. Costurile de întreținere a unei apartamente de vânzare în Craiova sunt mult scăzute față de cele aferente unor imobile cu mai multe camere.

Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei apartamente de vânzare în Craiova? Iată ce obligații ai

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia. Pentru achiziționarea unei apartamente de vânzare în Craiova sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia. Mai exact, taxele sunt diferite pentru o garsonieră achiziționată prin credit față de una cumpărată cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător.

În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Epidemiologul Octavian Jurma, despre valul de decese COVID-19 din România: ”Au crucificat poporul ăsta”

Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă” ia amploare! Cine sunt românii care au picat în propria plasă: "Autodenunțul e singura lor șansă"

Când se recuperează vacanța forțată a elevilor de două săptămâni. Ministrul Educației anunță: "Avem o cerere pe care eu înțeleg să o susțin"

Horoscop Zilnic Joi 28 Octombrie 2021: Gemenii vor avea parte de o zi foarte bună din toate punctele de vedere, Săgetătorii au nevoie neapărat de o schimbare

ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bomba zilei vine de la Pfizer. Toți românii trebuie să afle adevărul. „Este definitiv”

VIDEO | Un cunoscut fotbalist a recunoscut că este homosexual. Este primul fotbalist profesionist în activitate care a anunţat asta

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies