Apartamente de vânzare în Craiova – Ce obligații ai când cumperi imobile

Autor: Clara Ionescu

Apartamente de vânzare în Craiova sunt la mare căutare. Dar cei care caută apartamente de vânzare în Craiova, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Majoritatea celor care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Craiova sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mai mici. Costurile de întreținere a unei apartamente de vânzare în Craiova sunt mult scăzute față de cele aferente unor imobile cu mai multe camere.

Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei apartamente de vânzare în Craiova? Iată ce obligații ai

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia. Pentru achiziționarea unei apartamente de vânzare în Craiova sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia.

Mai exact, taxele sunt diferite pentru o garsonieră achiziționată prin credit față de una cumpărată cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător. În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Victor Socaciu, internat în stare gravă la spital! Artistul are plămânii afectați, după infectarea cu coronavirus

Valeriu Gheorghiță, anunțul momentului! Vaccinarea copiilor ar putea începe din toamnă

VIDEO Imaginile groazei de la UPU Brașov! Paturile pentru bolnavii COVID sunt arhipline: „Oameni ca mine aşteaptă din clipă-n clipă să plece din lumea asta”

Tudor Chirilă, revoltat în urma a ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor: „Suntem mințiți cu bună știință”

Adevărul despre Mirela Vaida! Ce facultate a făcut, de fapt, vedeta: Îmi era imposibil să reuşesc

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

România primește un nou lot de vaccinuri Pfizer. Campania de vaccinare se accelerează

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies