Apeleaza la Skipperacademy.ro pentru un curs de navigatie pentru categoria D!

Autor: Dragos Stefan

In articol:

Sunt puține activitățile care ne oferă acea senzație de libertate, de conectare cu natura și eu-l interior. Printre acestea, care abia pot fi numărate pe degetele de la mâini se află, cu siguranță, și navigatul. Adevărații cunoscători știu despre ce este vorba, dar tu, care nu ai pășit în viața ta pe puntea unui vas, sau nu știi nimic despre acest domeniu, consideri, pe bună dreptate, că exagerăm. Nu, chiar nu este deloc o exagerare, și plăcerea de a naviga este una pentru care cu greu găsești un termen de comparație.

Sailing-ul chiar schimbă vieți, și nu puțini dintre cei care l-au încercat, chiar și fără să fi avut măcar un minimum de cunoștințe în domeniu, au fost de acord cu această afirmație. Nu ne crezi? Parcurge rândurile de mai jos și, cel mai probabil, la finalul lor, vei începe să cauți informațiile necesare pentru a te înscrie măcar la un curs de navigatie pentru categoria D.

De fapt, acesta va fi doar începutul unei frumoase povești, pe care abia așteptăm să ne-o împărtășești ceva mai târziu, la un pahar de vorbă.

Cunoști mulți oameni

Da, este adevărat, această afirmație nu este valabilă doar pentru navigație. Ceea ce diferă de această dată este interacțiunea. Ajungi să cunoști mult mai bine oamenii atunci când sunteți nevoit să fiți alături de ei non-stop, pentru mai multe zile, într-un spațiu nu prea mare.

În plus, vei rămâne surprins cât de mulți oameni împărtășesc aceeași pasiune ca și tine, deși dacă i-ai fi cunoscut în altă împrejurare, te-ai fi gândit că nu aveți nimic în comun.

Nicio călătorie nu seamănă cu cealaltă

Chiar dacă reușești să obții un permis de navigație care îți oferă doar posibilitatea de a naviga pe apele interioare, asta nu înseamnă că te vei plictisi pentru că este ceva banal.

Crede-ne, nicio călătorie nu seamănă cu cealaltă, indiferent de câte ori ai naviga pe același canal, de exemplu. De fiecare dată vei descoperi ceva care te va surprinde în mod plăcut, și chiar nu vei avea motiv să te plângi. Și, o dată ce ai prins ”microbul” navigației, nu te vei mulțumi cu un permis de navigație pentru categoria D. Vei dori să evoluezi, pentru că este normal, vrei să încerci și ceva mai mult. Și, iată cum, din ceva aparent banal, viața ta poate să schimbe la 180 de grade, și nimic să nu mai fie așa cum știai tu. 2. Călătoriile tale nu vor mai fi niciodată la fel

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Descoperi o lume nouă, fascinantă

Dacă îți închipui că a naviga seamănă mult cu ceea ce ai urmărit pe canalele de travel ale televiziunilor, sau poate pe diferite filmulețe pe internet, află că lucrurile nu sunt deloc așa. Nu există comparație! Punct! Apa nu îți mai pare doar un simplu canal de transport, ci înțelegi că este vie, are propria personalitate. Aproape că nu greșești atunci când o compari cu o ființă umană, una plină de toane, capricii, dar și momente de calm și serenitate. Abia acum îi înțelegi pe vechii lupi de mare care vorbesc despre mare ca și cum ar vorbi despre o femeie capricioasă, căreia trebuie să i se supună, dar și pe care trebuie să o controleze.

Înveți să fii ”cu picioarele pe pământ”

A fi cu picioarele pe pământ pare o expresie oarecum bizară în contextul în care noi vorbim despre navigație, nu-i așa? Te asigurăm că nu am exagerat cu nimic. De multe ori oamenii au tendința să se creadă superiori celorlalți, că pot stăpâni totul în jur, dacă vor. Ei bine, lucrurile nu stau deloc așa, și tocmai navigatul este cel care te ajută să cobori din sferele tale înalte și să înțelegi că nu ești superior nimănui, iar în fața capriciilor naturii ești mic și insignifiant. Numai după ce ai navigat, și ai și prins și o vreme capricioasă, cu mult vânt și valuri puternice, poți înțelege și mulțimea de legende care s-au țesut, de-a lungul vremilor, în jurul acestei activități. Este ceva care te face să te simți precum eroii din cărțile de mitologie, și care aproape că are un efect hipnotic. Cu siguranță cuvintele sunt prea sărace pentru a descrie exact ce simți acum, iar cei care navighează în mod constant ne înțeleg mai bine.

Îți descoperi noi valențe și devii o altă persoană

Știi de acele expresii stereotipe din CV-uri, de genul ”rezistență la stres”, ”capacitatea de a munci în echipă”, ”aptitudini de lider” și multe altele, pe care toată lumea le trece acolo, pentru că ”dau bine”, dar și pentru că este convinsă că se numără printre calitățile ei. De fapt, doar după ce ai prins ceva experiență în navigat poți să afirmi cu certitudine că te-ai (re)descoperit ca persoană, și nu mulți sunt cei care au suferit o schimbare de personalitate. Au devenit mult mai responsabili, mai calculați, chiar și puțin introvertiți, și care nu vor mai face niciodată paradă cu calitățile lor. În același timp, sunt oameni pe care te poți baza, indiferent de cât de grele ar fi împrejurările. Sailing-ul este, dacă vrei, un fel de probă a bărbăție, a masculinității, iar cei care o trec cu succes sunt adevărați luptători.

O adevărată dependență frumoasă

A naviga poate semăna, oarecum, cu o dependență. Una frumoasă, de această dată, pentru că ai posibilitatea de a te simți liber și mult mai curat spiritual. Nu puțini sunt pasionații de sailing care își doresc, ca într-un viitor nu prea îndepărtat, să își poată cumpăra propria ambarcațiune, pe care să petreacă o mare parte din timp, sau să aibă parte de o ”pensionare” activă, în largul mării. Nu o fac pentru a le dovedi celorlalți ceva anume, ci pentru că așa simt, pentru că senzația pe care o au atunci când navighează le-a intrat în sânge și nu mai pot renunța atât de ușor la ea.

Nu ne crede pe cuvânt, încearcă, și apoi scrie tu povestea mai departe!

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Un medic spulberă toate miturile care s-au format în jurul vaccinului anti-COVID! „Circulă o inepţie cu efectele adverse la 3-5-10 ani de la vaccinare, cu cancere şi leucemie”

Alexandru Rafila vine cu vești bune! Ce s-ar putea întâmpla din decembrie cu valul patru: „Atunci discutăm de revenirea la normalitate”

Minivacanţă de 1 decembrie doar pentru persoanele vaccinate! Raed Arafat: „Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli”

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Doliu național imens în România. Un mare actor s-a stins din viață. A jucat în peste 80 de filme

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies