Apple lanseaza astazi noul iPhone

Pasionaţii de tehnologie, dar şi reprezentanţii caselor de modă şi-au îndreptat privirile marţi spre California, unde grupul Apple ar putea să lanseze primul său produs nou de la iPad încoace, apărut pe piaţă în urmă cu patru ani, informează AFP.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereGrupul american organizează, începând cu la ora 17.00 GMT, un eveniment misterios. Deşi Apple a rămas extrem de ermetic în privinţa intenţiilor sale, zvonuri deosebit de insistente evocă un anunţ despre lansarea unui accesoriu vestimentar electronic, probabil un ceas, pe care cunoscătorii în domeniu l-au denumit deja "iWatch" şi despre care spun că ar avea aplicaţii în mai multe domenii, inclusiv în cel al sănătăţii.

Mulţi îi prezic chiar un potenţial revoluţionar, aşa cum au avut în epocile lor computerul Mac, telefonul inteligent iPhone (al cărui nou model este aşteptat cu nerăbdare tot pentru ziua de marţi) şi tableta iPad.

"Lansarea lui iWatch va fi una dintre cele mai importante şi una care va întări marca Apple după mulţi ani",
prezice James McQuivey, un analist de la cabinetul de cercetări de piaţă Forrester, într-un raport publicat luni, care arată că un sfert dintre adulţii americani sunt dispuşi să cumpere un accesoriu vestimentar electronic în anul care vine. Încheietura mâinii este pentru 42% dintre ei locul ideal pentru a-l purta.

"Dacă satisface aşteptările, ar putea fi cel mai mare eveniment de modă din acest sezon",
scria, la rândul ei, săptămâna trecută, responsabila cu pagina de modă din The New York Times, Vanessa Friedman. "Chiar dacă asta se va întâmpla pe cealaltă coastă a Americii faţă de Lincoln Center (unde are loc Săptămâna Modei de la New York, n.r.) şi la un ocean distanţă de capitalele modei europene", a adăugat aceasta.

Pe lângă obişnuiţii experţi din sectorul tehnologic, Apple a invitat la evenimentul de marţi şi mulţi specialişti din modă, precizează moda americană.

Un nou indiciu lăsat de grupul american, după locul simbolic ales pentru eveniment (acelaşi în care a fost prezentat în urmă cu 30 de ani celebrul Mac, primul dispozitiv cu adevărat emblematic pentru Apple), vizează seria de recrutări, începând de anul trecut, a unor personalităţi din grupurile de lux LVMH (Paul Deneve), Burberry (Angela Ahrendts) şi Tag Heuer (Patrick Pruniaux).


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate