Stiri

Apres-ski couture. Ce purtăm în afara pârtiei

După o zi de slalomuri, urmează distracția de la cabană. Fie că te așteaptă o petrecere fierbinte sau o repriză de relaxare la gura sobei, ai nevoie de îmbrăcămintea potrivită

Distribuie pe:

Ca să te simți bine și confortabil, dar să nu treci neremarcat. Ce sugestii oferă stiliștii pentru pasionații de ski, după ce au cucerit pârtia? Pregătiți cardul de cumpărături și înainte la shopping!

 

Frizuri de-a gata

Sub casca de ski nu e loc de prea multă creativitate. De obicei, apelezi la un coc sau o coadă bine strânsă. Iar după dușul de la cabană, probabil că la fel vor sta lucrurile. Nu e ca și cum ai loc în bagaj de toate ustensilele de acasă. Dar poți să mai condimentezi puțin situația cu niște accesorii potrivite. Bandanele moi din lângă aduc o notă drăguță și îți vor ține și urechile calde. Sunt mai practice și mai blânde cu părul tău decât fesurile groase. Pentru că poți să le porți și afară, și înăuntru, fără să-ți mai treci firele de păr prin coșmarul hibernal al energiei statice.

 

Nu aglomera bagajul

Iarna nu-i ca vara – se vede și-n geamantan. Ai pus trei pulovere și o pereche de ghete în plus și deja se chinuie fermoarul să-și mai îndeplinească menirea. Dacă mai trântești și o pufoaică în ecuație, e adio geantă, bun venit valize! Așa că cea mai înțeleaptă variantă e să alegi o jachetă de ski mega-stilish, pe care s-o păstrezi bine-mersi și după ce-ai scos clăparii din picioare. Presupunând că nu ești la prima sesiune de ski și că vei coborî pârtia în mare parte pe picioare, n-ar trebui să fie o problemă. Iar tendințele țin cu economiile de bagaje. Se poartă piesele separate în defavoarea combinezoanelor.

 

Casual și fresh

În partea de jos, e bine să ținem textilele cât mai sus. Blugi suflecați, pantaloni de jogging cu croială și colanți comozi. Cel mai important e să nu atârne nimic, că nu se știe pe ce ulițe înzăpezite te poartă seara. Se poartă foarte mult moltonul cu elastic pe gleznă, mai ales dacă are un croi mai interesant. Cu siguranță nu e loc de piese prea elegante, chiar dacă îți închei ziua la un dineu mai sofisticat. Blugii clasici vor fi mai mult decât adecvați, mai ales într-un cadru montan.

 

Înapoi la practic. Și clasic.

Anunț de importanță națională: se poartă ghetele din nou. Adio, moon boots sau apreschiuri de yeti. E timpul să ne întoarcem la ghetele cu talpă de șenile, piele naturală la exterior și blană în interior. Ca să păstrezi situația practică, dar și stilată. Și da, o singură pereche este suficientă, apropo de problema de la primul punct.

 

Tu ce mai adaugi în garderoba de voiaj când mergi la munte? Sau ce altceva ți-ai dori să-ți cumperi pentru distracția apres-ski? Orice dorință ai avea, dacă folosești un card precum CardAvantaj, îți rămân bani și pentru haine, și pentru vacanță. Și îl poți folosi pe tot parcursul anului, nu doar când te cheamă pârtia.