Arta de a te otrăvi la masă – 9 produse alimentare interzise din cauza ingredientelor lor

Te-ai gândit vreodată cu adevărat la ce cumperi de la magazin? Există produse alimentare interzise în anumite ţări, dar care sunt perfect legale şi uşor accesibile în alte părţi ale Globului.

Autor: M. B.

Adeseori avem încredere în reclamele fabricantului, în popularitatea produsului şi în ambalajul frumos. Aceasta, fără să ne gândim la ororile care pot fi ascunse înăuntru. Îţi prezentăm o listă de produse care se află pe rafturile magazinelor în unele ţări. Paradoxal, în acelaşi timp, această marfă apare pe lista de produse alimentare interzise în alte ţări.

Vopsele artificiale

În ultimii 50 de ani, numărul de vopsele chimice folosite a crescut cu 500%.

Ele au adus multe vătămări sănătăţii noastre. Aceşti aditivi cauzează hiperactivitate. Ei pot da naştere la alergii şi pot ajuta la dezvoltarea cancerului. De aceea, unele vopsele artificiale din produsele exportate în Europa sunt complet înlăturate sau sunt înlocuite cu unele naturale.

Produse alimentare interzise – Pui cu antibiotice

Carnea de pui se află în vârful clasamentului preferinţelor culinare ale românilor. Mulţi ani după Revoluţie, „pulpele de pui din SUA” au fost la mare căutare.

Astăzi, însă, puii de la cea mai mare companie americană care produce carne, Tyson Foods, sunt interzişi în Europa, Rusia, Norvegia şi Australia. Asta s-a întâmplat după ce lumea a aflat că Tyson injecta în pui antibiotice, steroizi, medicamente antiinflamatoare şi ketamină. După ce au făcut publică această informaţie, reprezentanţii companiei au promis să renunţe la folosirea acestor substanţe. Asta s-a şi întâmplat în septembrie 2017. Astfel, bunurile lor au fost scoase de pe lista cu produse alimentare interzise.

Organisme modificate genetic

Mai mult de jumătate din ţările Europei au interzis OMG-urile în 2015. Motivele au inclus alergenicitatea, toxicitatea şi scăderea valorii nutriţionale a produselor.

Este important de ştiut că nu numai fructele şi legumele pot fi modificate genetic. Aceasta se poate întâmpla şi produselor de origine animală.

Pâinea în care se adaugă bromură de potasiu

Ai auzit vreodată de bromura de potasiu? Ea are rol de praf de copt. Cu ajutorul ei, pâinea rămâne moale şi frumoasă pentru mult timp. Arată ca şi cum abia ar fi fost scoasă din cuptor. Dar bromura de potasiu poate să cauzeze dureri de cap, iritaţii ale pielii şi probleme de digestie. Din nefericire, ea se găseşte în majoritatea tipurilor de pâine din comerţ. Bromura de potasiu este interzisă în Canada, China şi UE.

Somon de crescătorie

Somonul de crescătorie este interzis în Australia şi Noua Zeelandă. Problema este că aceşti peşti sunt crescuţi cu o dietă foarte strictă.

Aceasta include antibiotice şi elemente pentru creşterea puterii calorice. Pur şi simplu nu există elemente sănătoase în acest somon.

 

Citeşte continuarea pe INCREDIBILIA.RO.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Primele imagini cu sicriul lui Ilie Balaci. "Minunea blondă", primită în aplauze pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova

Adevărul despre moartea Lilianei de la "Mireasă pentru fiul meu". Fanii trebuie să ştie ce s-a întâmplat de fapt

Cătălin Botezatu, declaraţii despre Bianca Drăguşanu şi ultimii ei iubiţi: „Dacă-i schimbă aşa, o să fie catalogată ca o femeie uşoară”

7 zodii vor avea protecție din partea astrelor în această săptămână

Anunț de ultimă oră despre FLORIN SALAM. Cum se simte, de fapt, manelistul

Ce se întâmplă cu Florin Salam, de fapt! Cât de bolnav este artistul

Ce-i leagă pe Buzdugan, Păsărin și Alex Velea? Adevărul din spatele celebrității

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies