Așa arăta cascada Bigăr, din Caraș-Severin, în urmă cu 100 de ani

Ce schimbări a suferit cascada Bigăr de-a lungul anilor? Cum arată în urmă cu 100 de ani cea mai impresionantă cascadă din țara noastră?

Autor: Adriana Cristiana

In articol:

În urmă cu 100 de ani, una dintre cele mai spectaculoase cascade din întreagă lumea purtea numele de Cascada Coronini, după fostul guvernator al Banatului din secolul al XIX-lea, Johann Baptist Coronini – Cronberg. 

Locul în care izvorul Bigăr se varsă în râul Miniș a adus mii de turiști de-a lungul timpului.

Cascada se află în Parcul Național Cheile Nerei — Beușnița, din județul Caraș-Severin, în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN 57B. 

Cascada Bigăr înainte
Cascada Bigăr înainte

Citeste si: Adevărul despre prăbușirea Cascadei Bigăr! A fost sau nu vina intervenției umane? „Informați-vă corect‼️”

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Asociația Culturală ”Izvoare Almăjene” a postat, în urmă cu puțin timp, cărți poștale cu impresionanta cascada Bigăr. Data exactă nu este cunoscută, dar pe una dintre acestea scrie anul 1904. 

Cascada Bigăr înainte

Cascada Bigăr s-a prăbușit

Luni, 7 iunie, Cascada Bigăr s-a prăbușit din cauze naturale. Era una dintre cele mai spectaculoase cascade din țara noastră, dar și din întreaga lume. 

Citeste si: Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa s-a prăbuşit! A fost desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume

"Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale.

Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate.

Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini", se arată pe pagina de Facebook Regia Națională a Pădurilor.

sursă Țara Almăjului

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Cascada Bigăr, din Caraș-Severin, ascunde o poveste dramatică. Numele Bigăr este legat de fata închisă de tată în grota de deasupra izvorului

Sunt obiective turistice din Romania pe care multi ar vrea sa le vada! In poze arata spectaculos, dar in realitate… nici nu exista, cum e cazul "celebrei" Pesteri de...

Imagini triste! Inundatiile au distrus una dintre cele mai frumoase cascade din lume aflata in Romania, Bigar!

Alege un cuplu de miri și află cât va dura căsnicia ta!

Prodanca detonează bomba! A spus adevărul despre divorţ. Ce relaţie are cu Reghe

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Amănunte explozive despre amanta lui Reghecampf. Ce cadou ultra scump i-a făcut antrenorul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies