Asa arata fantana unde turistii arunca un milion de euro pe an! Vezi ce se intampla cu banii adunati!

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută şi probabil cea mai frumoasa fântână arteziană din Roma. Acest monument impresionant domină micuţa piaţa Trevi situată in cartierul Quirinale. Fontana di Trevi se afla la capătul unui apeduct construit în anul 19 î.Hr. ce se numeşte Aqua Virgo. Acest apeduct aduce apa de la izvoarele Salone (aproximativ 20 km depărtare de Roma) şi aprovizionează fântânile din centrul istoric al Romei cu apă.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereFigura centrală a fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare. Unul dintre cai este nărăvaş iar celălalt este calm şi supus. Aceştia simbolizează dispoziţia fluctuantă a mării.

La stânga lui Neptun se găseşte o statuie ce reprezintă abundenţa, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfaţişând-o pe Agripa, fata dupa care a fost denumit apeductul.

Apa de pe fundul fântânii reprezinta marea. Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apa se va întoarce la Roma. Aceasta moneda trebuie aruncată peste umăr cu spatele la fântână.
Legături externe


Tot legenda spune ca dacă arunci două monede, te vei îndrăgosti de un italian, şi dacă arunci trei monede, te vei căsători cu persoana pe care o vei întâlni.

Potrivit Rome. net, Peste un milion de euro sunt aruncaţi anual de turişti în fântână, bani care din 2007 sunt folosiţi pentru un fond umanitar.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate