Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită

În plină pandemie de coronavirus, oamenii din întreaga lume se înghesuie în magazine pentru a-și face provizii. Mulți dintre ei nu știu, însă, care sunt alimentele care rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită
Autor: O.N.

In articol:

Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită
planetă cu mască

În acest context, Michael Sulu, expert în chimia alimentară la University College London din Marea Britanie, a făcut lumină.

Specialistul a explicat care sunt alimentele şi băuturile care se conservă cel mai bine într-o astfel de situaţie de criză cum e cea pe care o traversează întreaga planetă în momentul de față.

Totodată, Sulu a precizat și cât de mult pot rezista ele în timp.

Citeste si: Asistentă medicală, hărțuită de vecini pentru că lucrează la Spitalul de Boli Infecțioase: „Mi-au aruncat clor pe uşa apartamentului”

Citeste si: Antonia este devastată. Ce se întâmplă în aceste momente cu fiica ei, Maya? E cumplit

Citeste si: Ți se întâmplă și ție asta? Anunță imediat medicul de familie. E semn clar că ai fost infectat cu coronavirus

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

  Conform unei liste făcute de BBC cu alimentele care au cel mai mare termen de valabilitate, pentru ca alimentele să nu fie stricate de culturile microbiene, cele mai răspândite metode de conservare folosite în momentul de față sunt: uscarea/dezhidratarea, sărarea, condimentarea sau depozitarea acestora în containere ori recipiente speciale, vidate,

Cele mai sigure metode de conservare

Potrivit lui Michael Sului, expertul intervievat de BBC, cele mai eficiente metode dintre cele menționate mai sus sunt uscarea şi sărarea.

Și zahărul poate ajuta, însă, la conservarea alimentelor, iar asta pentru că are acelaşi rol ca şi sarea. Zahărul alb rafinat, aliment fără termen de valabilitate, conţine 99,9% zaharoză pură şi nu permite dezvoltarea microbilor. În ceea ce privește sarea, Michael Sulu a explicat că „sarea extrage apa din microorganisme şi distruge legăturile chimice ale acestora”.

Asta ar putea salva omenirea în cazul în care pandemia de COVID-19 nu va fi oprită
COVID-19

„Peste 10 ani, agricultura celulară – metodă prin care se poate obţine carne fără sacrificarea de animale – ar putea să ne ofere mâncare mai sigură şi care să dureze mai mult timp”, a adăugat acesta legat de carnea care nu este de proveniență animală.

Care sunt cele mai vechi alimente?

Printre cele mai vechi alimente consumabile se află o sticlă de șampanie, veche de 200 de ani, care a fost descoperită într-o epavă aflată pe fundul Mării Baltice.

„A avut un gust fantastic”, declara Christian Ekstrom, scafandrul care a făcut această descoperire în anul 2010.

De asemenea, în mormântul lui Tutankhamon din Egipt s-a descoperit într-un recipient sigilat miere cu o vechime de peste 3.000 de ani, potrivit listei făcute de BBC.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

O celebră cântăreață a donat un milion de dolari pentru a sprijini descoperirea unui tratament pentru coronavirus

Reacția fabuloasă a Alexandrei, polițista care a oprit în trafic un medic care tocmai ieșise din gardă: „Singur regret este că…”

Deja se știe. Când vom atinge pragul crucial în lupta cu COVID-19? Situația arată îngrijorător

Horoscop Zilnic Marţi 2 Martie 2021: Nativul din zodia PEȘTI va avea parte de o zi minunată

Ungurii au dat marea lovitură în România. Ce au descoperit în Transilvania

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Istoria secretă. Cine a pus mâna pe Lancea Sfântă cu care a fost străpuns Iisus

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies