Asta e ceaiul care functioneaza ca un medicament puternic natural impotriva obezitatii

În ayurveda, medicina tradiţională indiană, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru că acest condiment-minune a dovedit că are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv şi s-a arătat de folos în tratarea a numeroase probleme ale organismului.

Distribuie pe:

fara descriereÎntăreşte sistemul imunitar

Întăreşte sistemul imunitar datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni. De exemplu, o ceaşcă de ceai de ghimbir consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer, scrie doctorulzile.ro.

Combate cancerul şi artrita

Datorită proprietăţilor antiinflamatorii, consumul regulat ajută pacienţii cu artrită, neavând efecte secundare. Ceaiul din această rădăcină s-a dovedit a fi eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer, care fac chimioterapie. Sucul, consumat într-o anumită concentraţie, poate inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Specialiştii au demonstrat că planta împiedică dezvoltarea acestora, situate la nivelul colonului, ficatului sau ovarelor, dar opreşte şi vascularizarea tumorii.

Topeşte grăsimea


O variantă la îndemână pentru a slăbi e cura bazată pe ceai de ghimbir, pe care îl puteţi prepara foarte simplu, singuri, acasă.  Aşadar, pentru a slăbi trebuie să consumaţi de două ori pe zi ceai din ghimbir, pe lângă cele trei mese principale ale zilei.

Viagra naturală

Studiile ştiinţifice au demonstrat că ghimbirul mai are şi o întrebuinţare mai puţin obişnuită: acţionează asemenea unei pastile destinate creşterii potenţei sexuale. Astfel, tulburările sexuale pot fi tratate cu ajutorul acestei plante aromate care îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi, indirect, acţionează asupra organelor genitale.

Alte efecte benefice ale ghimbirului:
—acţiune expectorantă (tuse, bronşită)
—îmbunătăţeşte nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze — ALT si aspartat aminotransferaze — AST)
—conţine de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decât papaya
—se poate compara cu multe medicamente anti-ulcer
—efecte puternic analgezice — reduce prostaglandinele care, la rândul lor, sensibilizează terminaţiile nervoase

Mod de preparare
: Rădăcina de ghimbir se dă prin răzătoare până se obţin două-trei linguriţe de răzătură. Peste ghimbir se toarnă apă fierbinte, care a clocotit.

Acoperim mixtura, lăsând-o câteva minute să infuzeze bine. Ulterior se poate adăuga şi suc proaspăt de lămâie, după preferinţă.

Când se răceşte, putem pune şi o linguriţă de miere (de tei sau salcâm). Îl trecem printr- o strecurătoare ca să scăpăm de răzătură şi îl consumăm cât este cald.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate