Asta e cel mai bun whisky din lume - VEZI cat costa o sticla

Ediţia de whisky Ealanta, rezultată dintr-un experiment făcut în urmă cu 20 de ani de firma producătoare Glenmorangie din Scoţia, a fost numită cea mai bună din lume de către expertul în această băutură Jim Murray, transmite Huffington Post, citat de Gandul.info.

Distribuie pe:

fara descriereDistileria a lăsat butoaiele de whisky într-un colţ al depozitului şi a kalooga_36441" uitat" de ele timp de două decenii. Abia a cum trei ani a fost deschis primul butoi şi specialiştii companiei au constatat că au creat ceva deosebit.  Murray este autorul ghidului anual „Whisky Bible” şi este considerat de mulţi a fi cel mai bun expert în domeniu.

Ealanta a primit 97,5 puncte din 100 posibile, fiind desemnat World Whisky of the Year în ediţia 2014 a "Whisky Bible”. "Mi-a oferit o aromă şi un profil al gustului necunoscut mie în peste 30 de ani de activitate”, a declarat Murray.

Whisky-ul Ealanta a fost introdus pe piaţă la începutul acestui an, după ce a stat 20 de ani la păstrare în butoaie de stejar. O sticlă costă în jur de 120 de dolari.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate