Asta e chiar prea de tot! Prostituatele vor aceleaşi avantaje la pensionare ca fotbaliştii

Prostituatele din Olanda ar trebui să beneficieze de acelaşi plan de pensionare ca fotbaliştii, deoarece şi ele efectuează o activitate fizică "dificilă", susţine o societate care vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia, informează AFP.

Distribuie pe:

fara descriere"Fotbaliştii şi prostituatele practică o activitate fizică dificilă pe care nu o pot face toată viaţa lor", a declarat Wil Post, un jurist care supervizează o companie ce vrea să exploateze zonele în care se practică prostituţia, în oraşul Utrecht.

"Bărbaţii preferă femeile tinere: vine mereu o vârstă când prostituatele nu mai au de lucru", a declarat Post, care a apreciat că este foarte greu pentru prostituate să aibă pensie.

Juristul a cerut fiscului olandez să acorde prostituatelor aceleaşi condiţii fiscale ca fotbaliştilor: să poată economisi maxim 5.000 de euro pe lună pentru pensie, fără impozitare.

Prostituţia este legală în Olanda din anul 2000. Prostituatele care lucrează în bordeluri sunt salariate, au contract de muncă, asigurare socială, şomaj şi pensie de la stat, în general foarte mică.

"Uneori, după 10 ani, o prostituată vrea să renunţe la meserie, dar nu poate pentru că se trezeşte că nu are bani", a adăugat Post, care asigură că acest plan le-ar putea ajuta pe femei să renunţe.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate