Asta e dieta care lupta contra demenţei - VEZI ce trebuie sa consumi

Dieta mediteraneană, nu medicamentele, reprezintă factorul-cheie care ar trebui avut în vedere în lupta contra demenţei, afirmă cercetătorii britanici, citaţi de dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

fara descriereLupta contra demenţei ar trebui să se concentreze asupra beneficiilor aduse de dieta mediteraneană, nu asupra unor kalooga_36441" medicamente dubioase", au declarat o serie de medici de seamă din Marea Britanie.

Într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătăţii, semnatarii ei spun că programele create pentru a-i convinge pe oameni să mănânce fructe şi legume proaspete, nuci, peşte şi ulei de măsline reprezintă "probabil cea mai bună strategie disponibilă în prezent" pentru a preveni declanşarea maladiei Alzheimer şi a altor maladii neurodegenerative.

Medicii britanici afirmă că numeroase studii precedente sprijină descoperirea lor şi spun că multe "dovezi convingătoare" au fost în mare parte ignorate în trecut.

Printre semnatarii scrisorii se numără medicul Clare Gerada, fostul preşedinte al Royal College of General Practitioners, şi medicul David Haslam, preşedinte al National Obesity Forum.

"Sperăm că această situaţie de criză să fie văzută ca o şansă de a face o schimbare în politica reală, pentru a promova dieta mediteraneană, nu acele medicamente care au o serie de efecte dubioase", se afirmă în acea scrisoare deschisă.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate