Asta e prajitura care iti aduce cadouri in ghete garantat! Gateste desertul lui Mos Nicolae

Prajitura lui Mos Nicolae este veche, numai buna iarna si pe gustul lui. Reteta este foarte usor de facut, ingredientele sunt la indemana, iar reusita e garantata.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

Ingrediente

Doua cani de faina (cani de 200 de mililitri)
Doua linguri de faina in plus
O lingurita de praf de copt
O jumatate de lingurita de sare
200 de grame de unt
O cana de zahar (tot de 200 de mililitri)
O lingura de esenta de vanilie
Coaja rasa de la o portocala
Patru oua
150 de grame iaurt
Trei linguri de lapte.
100 de grame de stafide negre
100 de grame de stafide albe
100 de grame de miez de nuca maruntit
200 de grame de seminte de susan
O mana de fistic maruntit.

Pentru glazura

100 de grame de smantana
Cinci linguri de zahar
Esenta de vanilie

Preparare

→ Unge o tava rotunda cu o bucatica de unt si tapeteaza-o cu putina faina.
→ Amesteca faina cu praful de copt si sarea. Cerne amestecul si lasa-l deoparte. Pune in faina stafidele si toate semintele si nucile si amesteca usor sa se imprastie in mod egal.
→ Untul, lasat la temperatura camerei, circa 30 de minute, ca sa se inmoaie, se amesteca bine cu zaharul, pana rezulta o crema de unt. Adauga coaja de portocala si vanilia, apoi ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
→ Adauga iaurtul in care ai pus laptele si ai omogenizat bine, iar la final pune faina si amesteca usor, pana ce aceasta este bine incorporata.
→ Rastoarna compozitia in vasul pentru copt (o poti coace intr-o forma de chec sau in tava clasica de aragaz) si coace prajitura, in cuptorul incins in prealabil, circa 40-45 de minute pana in momentul in care se rumeneste frumos.
→ inainte de a scoate prajitura din cuptor, trebuie incercata cu un pai.
→ Prajitura se scoate din tava abia dupa ce s-a racit bine.
→ Glazura se pregateste in momentul in care blatul s-a racit si a fost scos din tava. Amesteca smantana, zaharul si un praf de sare intr-un vas si pune-l pe foc. Amesteca pana ce zaharul se topeste. Adauga esenta de vanilie si lasa totul pe foc circa zece minute pana ce se caramelizeaza. Cand capata o culoare frumoasa rastoarna caramelul peste blat. → Caramelul se raceste in circa 30 de minute. Este bine sa tai prajitura in bucati pana ce caramelul se raceste complet.
→ In loc de caramel poti pune ciocolata topita, sau il poti lasa simplu, iar in loc de seminte si nuci doar fructe confiate.

Sursa: femeia.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P
Setari de confidentialitate