Asta e primul lucru pe care Klaus Iohannis il face in calitate de presedinte al Romaniei! Cum consideri gestul lui?

Ieri, Klaus Iohannis, a depus juramantul in fata Parlamentului si a devenit oficial presedinte al Romaniei. Fostul primar al Sibiului a intrat deja in paine si si-a stabilit agenda pentru prima sa zi in calitate de lider de stat.

novalue
Autor: C.I.P

Iohannis a decis sa il decoreze pe Octav Bjoza, fost detinut politic, si actualul presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politic din Romania. Ceremonia de decorare va incepe la ora 16:00.

Cine este Octav Bjoza


Octav Bjoza s-a nascut la 11 august 1938, in municipiul Iasi. Este absolvent al Colegiului National "Andrei saguna" din Brasov (1956).

intre anii 1957-58 il gasim student al Facultatii de Geografie-Geologie din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

La finele anului I, dupa ultimul examen, pe 25 iunie 1958, a fost exmatriculat si arestat de Securitatea din Iasi. intre anii 1956-1958 a facut parte impreuna cu alti 14 elevi, studenti si muncitori din organizatia anticomunista "Garda Tineretului Român" din Brasov, care avea drept scop "inlaturarea regimului democrat popular din tara noastra pe calea violentei".

La Iasi este anchetat de cpt. David Isidor si de catre lt. maj. Gasparovici Eugen, apoi foarte scurt la Securitatea URANUS din Bucuresti de catre cpt. GheorgheEnoiu si in final la Securitatea din Brasov de catre lt. maj. Traian Urzica si mr. Stelian Alexandrescu.

A fost judecat de catre Tribunalul Militar Brasov la data de 10 octombrie 1958 si condamnat la 15 ani munca silnica, 10 ani degradare civica si confiscarea totala a averii, prin sentinta nr.
672/10.10.1958 pentru delictul crima de uneltire impotriva ordinii sociale. Presedintele completului de judecata a fost faimosul maior de justitie Dragos Cojocaru, cel care a trimis la moarte loturile de luptatori anticomunisti ale maiorului Nicolae Dabija, Ion Gavrila Ogoranu si altele.

Pedepsele fiind exagerat de mari, in comparatie cu faptele comise, la 09 februarie 1962, prin decizia nr. 34 a Tribunalului Suprem al Republicii Populare Române (RPR) – Colegiul Militar, admite recursul declarat de Procurorul General al RPR, caseaza sentinta de mai sus si il condamna la 4 ani temnita grea.
A trecut prin inchisorile: Codlea, Gherla, Galati, Braila, Vacaresti si Jilava, prin lagarele de munca din Balta Brailei de la Strâmba, Stoienesti si Salcia, precum si cele din Delta Dunarii ca Bacul "4" si Periprava – Sectia Grindu de unde a fost eliberat la 23 iunie 1962, noteaza cei de la romaniatv.net.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Daniel Onoriu, cunoscutul pilot de raliuri, s-ar afla în stare gravă la Spitalul Floreasca!

Cum se simte prima româncă infectată cu tulpina Omicron! „Un pic m-am speriat. Nu ştiu ce o fi mâine”

Sfârșit tragic pentru Laci Farkas, solistul și chitaristul trupei Quo Vadis. A murit într-un grav accident rutier la intrare în Timișoara

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies