Asta inseamna civilizatie! Uite cum transforma suedezii gunoiul in energie! E ireal cu cati ani sunt inaintea noastra!

Suedia este o tara in care gradul de civilizatie este extrem de dezvoltat si in care exista reguli stricte ce sunt respectate cu strictete de catre cetatenii acestei tari.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descriereSper exemplu, suedezii au ajuns la un grad de reciclare al deseurilor, astfel incat numai 1% din gunoiul produs de o casa ajunge la groapa de gunoi. Aceasta sursa alternativa de energie ii face pe suedezi sa cumpere gunoi din tari ca Marea Britanie, Italia, Norvegia sau Irlanda, iar acest gunoi il folosesc pentru a alimenta cele 32 de fabrici care transforma gunoiul in energie.

Prin arderea deseurilor in astfel de fabrici specializate, suedezii obtin gaze necesare pentru a oferi caldura in casele cetatenilor in perioada friguroasa.

Inainte ca gunoiul sa fie transportat in fabricile de incinerare, el este filtrat de proprietarii caselor sau ale afacerilor. Deseurile organice sunt separate, hartia este culeasa din cosurile de gunoi si orice alte obiecte care pot fi salvate si refolosite sunt puse deoparte.

Potrivit legii, producatorii sunt responsabili cu toate costurile privind colectarea si reciclarea sau aruncarea produselor lor. Daca o companie vinde sticle de suc la magazinul din colt, tot compania este responsabila de colectarea sticlelor, dar şi de reciclare sau de costurile de aruncare.

Suedia arde aproximativ doua milioane de tone anual, astfel produce 670.000 de tone de energie din combustibil lichid. Iar tara are nevoie de combustibil pentru a incalzi casele suedezilor in timpul iernilor grele, noteaza cei de la adevarul.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate