Astăzi începe vaccinarea cu a treia doză! Anunțul făcut de Andrei Baciu

Andrei Baciu a vorbit despre administrarea celei de-a treia doze pentru persoanele eligibile.

coronavirus

Andrei Baciu, secretar la Mnisterul Sănătății, despre vaccinarea cu a treia doză 

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a vorbit despre vaccinarea celei de-a treia doze de vaccin anti-coronavirus. Imunizarea cu a treia doză a început oficial de astăzi, marți, 28 septembrie 2021. Nu este nevoie de programare, însă persoanele pot opta pentru asta.

Este de ajuns să te prezinți cu buletinul la un centru de vaccinare.

„Vaccinarea cu a treia doză începe mâine dimineață (marți, 28 septembrie- n.red). De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă. În această noapte va fi activată și platforma de programare unde poți să vezi toate centrele și să-ți alegi un loc. Doze avem”, a anunțat Andrei Baciu, luni seara, la un post de televiziune.

coronavirus

Andrei Baciu, secretar la Mnisterul Sănătății 

[Sursa foto: Captura Video]

Ce doze de vaccin sunt disponibile?

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății a anunțat că persoanele elgibile pentru a treia doză se pot vaccina cu unul dintre vaccinurile produse de PFizer sau Moderna.

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca își pot administra a treia doză alegând unul dintre cele două cu tehnologia ARN Mesager – Pfizer sau Moderna.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Avem în țară în acest moment, pe stoc, 2,2 milioane de doze Pfizer BioNTech și 1,2 milioane de doze Moderna. Cine este eligibil se vaccinează cu vaccin ARN Mesager.

Fie că ne-am vaccinat prima dată cu Pfizer BioNTech, cu Moderna sau cu AstraZeneca, ne vom vaccina cu doza 3 cu un vaccin produs prin tehnologia ARN Mesager.

Te poți vaccina cu orice vaccin ARN Mesager. Deci dacă ne-am vaccinat cu Moderna, ne putem vaccina cu Moderna sau cu Pfizer BioNTech, însă recomandarea noastră va fi pentru același tip de vaccin. Vorbim de Pfizer și de Moderna.

Dacă cineva dorește din diferite motive să facă un switch, poate să facă fără probleme”, a adăugat secretarul de stat la Ministerul Sănătății.

Citeste si: Florin Cîţu, anunț despre vaccinarea obligatorie în România: Dacă decid experții, eu sunt de acord!

Andrei Bucur a adăugat că a discutat cu DSP în legătură cu adăugarea tuturor adreselor centrelor de vaccinare existente și funcționale într-o platfomră digitală. Pe site-ul covid.gov.ro vor putea fi văzute toate centrele de programare și ce tipuri de vaccinuri au, cât ți unde sunt ele în funcție de localitate.

În acest moment sunt active 635 de centre de vaccinare, în mediul urban și mediul rural, a specificat Andrei Baciu.

Andrei Baciu, despre importanța vaccinării cu a treia doză

Întrebat de ce este nevoie ca populația eligibilă să își administreze a treia doză de vaccin, Andrei Baciu a mărturisit că este vorba despre îmbunătățirea imunității câștigate deja împotrova virusului.

„De ce este nevoie să îmi fac cea de-a treia doză? Președintele SUA, Joe Biden, a făcut cea de-a treia doză. Există date științifice extrem de solide prin care se spune că după un timp de 6 luni aproximativ persoanele la risc pot să beneficieze de avantajele celei de-a treia doze, care, practic, îmbunătățește, împrospătează imunitatea câștigată prin vaccinarea administrată inițial”, a mai spus Andrei Baciu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Bilanț coronavirus, 26 octombrie 2021! Peste 16.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

Pelerinaj Sfantul Dumitru 2021. Programul slujbelor şi condiţiile de participare la pelerinajul din București

Declarație pe propria răspundere pentru nevaccinați! Cum arată și de unde se poate descărca

Ce surprize au pregătit astrele pentru zodii, începând cu noaptea aceasta

Lovitură de stat! Premierul a fost arestat!

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies