Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea lui Gheorghe Dinică. Lucruri mai puțin știute despre marele actor

Comemorare Gheorghe Dinică. Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea marelui actor.

Gheorghe Dinică  a fost înmormântat la cimitirul Bellu

Gheorghe Dinică a fost înmormântat la cimitirul Bellu

[Sursa foto: Shutterstock]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea lui Gheorghe Dinică. Lucruri mai puțin știute despre marele actor, care a murit la data de 10 noiembrie 2009.

Comemorare Gheorghe Dinică

Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea regretatului actor, Gheorghe Dinică.

Marele artist s-a născut la data de 1 ianuarie 1934 și a murit la vârsta de 75 de ani, pe data de 10 noiembrie 2009.

Gheorghe Dinică a fost unul dintre cei mai importanți actori din cinematografia românească. Acesta a jucat în peste 70 de filme, dar și o mulțime de piese de teatru.

Citeste si: Declaraţii cutremurătoare ale văduvei lui Marin Moraru! "Era să mor în casă zilele trecute" Vezi ce a păţit soţia regretatului actor! EXCLUSIV!

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea lui Gheorghe Dinică

Astăzi se împlinesc 12 ani de la moartea lui Gheorghe Dinică

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ștefan Bănică jr a debutat alături de marele Gheorghe Dinică: ”Și așa a fost întâlnirea mea cu alcoolul. Mi-a fost rău a doua zi!”

Gheorghe Dinică a intrat la Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică București în anul 1957 și a absolvit în anul 1961.

Actorul a debutat în cinematografie în anul 1963, cu un rol în filmul "Străinul", adaptare cinematografică a romanului omonim, scris de Titus Popovici. De-a-lungul carierei sale, Gheorghe Dinică a jucat în piese de teatru la Teatrul de Comedie din București, la Teatrul Bulandra și la Teatrul Național I. L. Caragiale. 

Gheorghe Dinică a murit în urma unui stop cardiac, deși i s-au efectuat manevre de resuscitare.

Actorul fusese diagnosticat cu disfuncție multiplă de organe, șoc septic, insuficiență cardio-respiratorie, insuficiență renală cronică acutizată, bronhopneumonie, disfuncție digestivă și disfuncție hepatică.

Marele actor a fost înmormântat la cimitirul Bellu, pe Aleea Gheorghe Dinică, denumită astfel în semn de omagiu. Trupul artistului se odihnește alături de actorii: Toma Caragiu, Amza Pellea, Colea Răutu, Ștefan Iordache, Nicu Constantin.

Lucruri mai puțin știute despre marele actor

  • Gheorghe Dinică a devenit faimos pentru interpretarea personajelor negative și a fost supranumit ”cel mai mare rău al cinematografiei românești”, de către Horațiu Mălăele.
  • Gheorghe Dinică a înregistrat mai multe CD-uri cu muzică de petrecere și romanțe. Totodată, actorul cânta în diferite localuri din București, alături de prietenii săi, Ștefan Iordache și Nelu Ploieșteanu.
  • Albumele înregistrate de Gheorghe Dinică  se numesc: Cântece de petrecere (2003), Cântece de petrecere 2 (2003), Romanțe (2004) și Parol că te iubesc (2006).
  • Gheorghe Dinică și-a ales cariera încă din adolescență. Îndrăgitul actor a făcut parte din trupe de teatru de amatori încă de la vârsta de 17 ani.
  • În 1996, actorul s-a căsătorit cu Gabriela Georgeta care i-a fost alături până la moarte. Gheorghe Dinică spunea despre soția sa că: "E o femeie care are o relație clară cu viața și care a făcut ordine în dezordinea existenței mele”.
  • În timpul vieții sale, Gheorghe Dinică a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” și cu Ordinul național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer „pentru realizări artistice remarcabile și pentru promovarea culturii.
  • Ștefan Bănică Jr și-a făcut debutul în lumea filmului alături de actorul Gheorghe Dinică.
  • Gheorghe Dinică a avut o relație emoționantă de dragoste cu actrița Vasilica Tastaman.
  • În Centrul Vechi din București, se află statuia actorului Gheorghe Dinică, care este poziționată în fața Teatrului de Comedie.

Surse: wikipedia.org

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Ploieşteanu biografie: unde s-a născut, carieră, soţie, copii

Cum arată văduva lui Marin Moraru, la trei ani de la moartea maestrului! FOTO

Îl mai ții minte pe Șerban din "Liceenii"? Actorul Tutor Petruț face reclamă la cafea în Statele Unite

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Armata obligatorie în România? Adevărul despre legea care a pus pe jar milioane de români

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este de nedescris. FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies