Astăzi se împlinesc 4 ani de la moartea celebrei actrițe Stela Popescu

Stela Popescu a murit pe 23 noiembrie 2017, cu o lună înainte de a împlini 82 de ani. Cauzele morții ei sunt încă neștiute sau discutate de toți oamenii care o îndrăgeau.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Stela Popescu a jucat aproape 60 de ani, cu roluri memorabile în teatru și film, dar și apariții spectaculoase în televiziune.

Stela Popescu, carieră de excepție în teatru, film și televiziune

Totul a început în 1954 când a renunțat la facultate pentru a intra în echipa Teatrului Ministerului de Interne. Doi ani mai târziu a fost admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, jucând în paralel în spectacole de teatru.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu toate hainele Stelei Popescu după moartea sa?! Doina Maximilian a luat această decizie

Ulterior a fost repartizată la Teatrul din Brașov, unde a susținut 400 de spectacole pe an. Puțin mai târziu joacă în celebra serie de spectacole „Boema” de la Grădina Boema, spectacole care se înscriu în peisajul anti-putere pentru vremea aceea, cu succes de public foarte mare.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Echipă memorabilă cu Alexandru Arșinel

Cuplul umoristic Stela-Alexandru a luat viață în 1978. Colaborarea de pe scenă a celor doi au lăsat impresia românilor că cei doi sunt căsătoriți și în viața reală. „Totul a început dintr-o întâmplare. Actorul Ştefan Bănică, la vremea aceea partenerul de scenă al Stelei, nu a putut să onoreze un spectacol şi aveau nevoie de altcineva cu care să joace.

Până la urmă eu am fost cel care l-a înlocuit, apoi am dus la bun sfârşit tot proiectul din vara acelui an şi, pentru că a fost un mare succes, de atunci am rămas împreună o viaţă. Am făcut mii de spectacole”, a încheiat povestea maestrul.

Stela Popescu și Alexandru Arșinel pe scenă

Stela Popescu și Alexandru Arșinel pe scenă

Alexandru Arșinel a spus câteva cuvinte despre lipsa colegei de scenă: Stela întotdeauna va reprezenta o persoană căreia îi simţi lipsa atunci când nu mai este.

Simt nevoia de a juca şi de a discuta cu ea. A fost un adevărat stâlp al comediei româneşti“. Actorul a depănat amintiri vechi cu artista, dar cel pe care l-a adus în prim-plan a fost primul lor turneu peste hotare.

„Un moment marcant pentru noi a fost prima întâlnire cu diaspora din Montreal, Canada, din februarie 1991, când într-o sală de 700 de locuri ne-au aşteptat 800 de oameni, care s-au ridicat în picioare şi ne-au aplaudat minute în şir. Nu s-au mai oprit. Iar nouă, fiind primul turneu peste hotare, ne era teamă de cum vom fi primiţi. A fost un moment extraordinar şi ne aduceam de multe ori aminte despre el. Glumeam adesea: «îţi mai este frică?»", își amintea actorul. 

Oana Sârbu, în cabina artistei după patru ani

Oana Sârbu  a intrat în cabina regretai actrițe, unde a găsit lucruri emoționante: fotografii cu Stela Popescu și mari actori, flori uscate, pălăriile pe care aceasta le folosea probabil în spectacole.  „În seara asta, din nou în cabina marii artiste, după patru ani. De data asta singură, fără nimeni”, a scris Oana Sârbu pe Facebook.

Citeste si: Oana Sârbu, dezvăluiri cutremurătoare la un an de la moartea mamei sale: "O lună am încercat s-o salvez"

Controversele privind moartea Stelei Popescu

Moartea artistei a lăsat întreaga țară șocată, întrucât nimeni nu banuia că aceasta are probleme de sănătate. Cu toate astea, ultima ei apariție pe scenă a dat de înțeles că actrița nu se simte bine. Stela Popescu a fost chemată la un eveniment, unde a fost premiată pentru întreaga ei carieră. Artista a urcat pe scenă și a ținut un discurs incoerent și a părut nemulțumită că a fost invitată: "De ce m-ati chemat, mă?!", "Sunt plină de draci ca eu am temperament! M-am îmbrăcat, m-am coafat, după aceea m-am culcat.".  Invitații au concluzionat că de vină sunt oboseala și vârsta înaintată.

La câteva zile după incident, Stela Popescu a fost găsită fără suflare în holul locuinței sale de Doina, fiica ei adoptivă. Surse din Poliţia Capitalei au declarat atunci că Stela Popescu ar fi murit de cel puțin 12 ore, în urma unui stop cardiorespirator.Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Dana Savuică, primele declarații după ce a ajuns pe masa de operație. Vedeta risca să paralizeze, din cauza problemelor la coloană: "Efectiv m-am prăbușit în casă!"

Cum a ajuns Dani Mocanu pe locul 8 În lume, cu melodia pentru Anamaria Prodan

Mara Bănică, noi detalii despre starea de sănătate a soților Lis: „Oana e mai bine, Viorel e...”

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Pfizer schimbă formula vaccinului anti-COVID. Noul ser este complet diferit de restul

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să înțeleagă. Situația este dificilă”

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies