Atac armat în plină pandemie! Un bărbat îmbrăcat în uniformă de polițist a ucis cel puțin 16 oameni

Atac armat șocant în Canada. Cel puţin 16 oameni au fost ucişi pe parcursul a 12 ore.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Un bărbat îmbrăcat în uniformă de polițist a ucis cel puțin 16 oameni

Cel puţin 16 persoane au fost ucise, în provincia canadiană Nova Scotia, de un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist, au anunţat autorităţile, citate de BBC. 

Violenţele au început sâmbătă, au durat 12 ore şi s-au încheiat cu o urmărire de maşini. Locuitorii din Portapique au fost sfătuiţi să se încuie în case, iar poliţia a spus că, în final, atacatorul a fost ucis.

Citeste si: Robert Negoiță a încălcat din nou restricțiile de circulație. Unde a fost surprins edilul: „Ne mințiți pe fata în zi sfântă?! Rușine!”

Citeste si: Alexandru Arșinel, vizitat de un medic celebru! COVID-19

Citeste si: Abia acum a inceput razboiul! Schimb dur de replici intre Andreea Balan si George Burcea, de Paste, pe Instagram

Bărbatul conducea ceea ce părea a fi o maşină de poliţie

El a împuşcat oameni în mai multe locuri din Nova Scotia, iar duminică seară autorităţile încă încercau să stabilească bilanţul deceselor.

Heidi Stevenson, de 23 de ani ofiţer în Royal Canadian Mounted Police (RCMP), se numără între persoanele ucise.

„Heidi şi-a făcut datoria şi şi-a pierdut viaţa apărându-i pe cei pe care îi slujea”, a scris comisarul adjunct RCMP Lee Bergman pe Facebook. 

Un bărbat îmbrăcat în uniformă de polițist a ucis cel puțin 16 oameni

Brenda Lucki, comisar RCMP, a declarat că, iniţial, atacatorul a avut o motivaţie, apoi a împuşcat aleatoriu.

Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, a descris cele petrecute drept „o situaţie îngrozitoare”, iar prim-ministrul Nova Scotia, Stephen McNeil, a declarat reporterilor că „acesta este unul dintre actele de violenţă cele mai absurde din istoria provinciei noastre”.

Autorităţile nu au dat detalii despre cum a murit suspectul

Poliţia a identificat suspectul ca fiind Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani. El nu lucra în Royal Canadian Mounted Police, însă purta o uniformă asemănătoare, iar maşina pe care o conducea era puţin diferită de cele folosite de aceasta.

Atacurile armate sunt relativ rare în Canada, unde legea privind armele de foc este strictă faţă de ţara vecină.

În 2019, doi adolescenţi fugari au mărturisit că au ucis trei persoane în British Columbia. În 1989, într-o facultate din Quebec, un bărbat a ucis 14 femei.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate