Atac informatic la Izmir, Turcia! În locul obișnuitei chemări la rugăciune, în boxele moscheelor a răsunat „Bella Ciao”

Ceea ce ar fi trebuit să fie o chemare la rugăciune în Turcia, s-a tranasformat într-o rușine enormă pentru comunitatea din Turcia.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Atac informatic la Izmir, Turcia! În boxe a răsunat „Bella Ciao”


In articol:

Cântecul „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele din Izmir în locul obişnuitei chemări la rugăciune, ca urmare a unui atac informatic, iar autorităţile anchetează cazul, informează News.ro.

Citeste si: A aflat că suferă de o boală terminală și a luat o decizie extrem de grea. Și-a părăsit copiii, iar ce urmează îți dă fiori

Atac informatic la Izmir, Turcia! În locul obișnuitei chemări la rugăciune, în boxe a răsunat „Bella Ciao”

Sistemul de chemare la rugăciune din Izmir a fost ţinta hackerilor, astfel, cântecul partizan italian „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele unor moschei din oraşul aflat în vestul Turciei.

Autorităţile au lansat o anchetă joi, potrivit en24.news.

Citeste si: Prima reacție a Patriarhiei după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual. De ce nu a fost caterisit episcopul

 

Divizia locală a Diyanet, autoritatea turcă pentru probleme religioase, a confirmat incidentul printr-un mesaj publicat pe Twitter. A fost menţionat că a deschis o anchetă şi a făcut o plângere la poliţie.

„Bella Ciao” a fost difuzat după ce „persoane necunoscute au sabotat şi piratat sistemul de chemare la rugăciune”. Procuratura din Izmir a deschis o investigaţie privind incidentul, dar şi în legătură cu utilizatori de social media suspectaţi că „au denigrat valorile religioase” pentru că au apreciat cele întâmplate, a relatat agenţia Anadolu.

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Marea Britanie creşte cu 338 de morţi la 36.042 de decese şi la 250.908 de contaminări

Un purtător de cuvânt al partidului conservator AKP, aflat la putere, a condamnat „vehement” incidentul petrecut în al treilea cel mai mare oraş turc, ameninţând pe Twitter că făptaşii vor fi găsiţi.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate