Atac informatic la Izmir, Turcia! În locul obișnuitei chemări la rugăciune, în boxele moscheelor a răsunat „Bella Ciao”

Ceea ce ar fi trebuit să fie o chemare la rugăciune în Turcia, s-a tranasformat într-o rușine enormă pentru comunitatea din Turcia.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Atac informatic la Izmir, Turcia! În boxe a răsunat „Bella Ciao”
Atac informatic la Izmir, Turcia! În boxe a răsunat „Bella Ciao”


In articol:

Cântecul „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele din Izmir în locul obişnuitei chemări la rugăciune, ca urmare a unui atac informatic, iar autorităţile anchetează cazul, informează News.ro.

Citeste si: A aflat că suferă de o boală terminală și a luat o decizie extrem de grea. Și-a părăsit copiii, iar ce urmează îți dă fiori

Atac informatic la Izmir, Turcia! În locul obișnuitei chemări la rugăciune, în boxe a răsunat „Bella Ciao”

Sistemul de chemare la rugăciune din Izmir a fost ţinta hackerilor, astfel, cântecul partizan italian „Bella Ciao” a răsunat miercuri după-amiază din minaretele unor moschei din oraşul aflat în vestul Turciei.

Autorităţile au lansat o anchetă joi, potrivit en24.news.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Prima reacție a Patriarhiei după ce Corneliu Bârlădeanu a fost acuzat de abuz sexual. De ce nu a fost caterisit episcopul

 

Divizia locală a Diyanet, autoritatea turcă pentru probleme religioase, a confirmat incidentul printr-un mesaj publicat pe Twitter. A fost menţionat că a deschis o anchetă şi a făcut o plângere la poliţie.

„Bella Ciao” a fost difuzat după ce „persoane necunoscute au sabotat şi piratat sistemul de chemare la rugăciune”. Procuratura din Izmir a deschis o investigaţie privind incidentul, dar şi în legătură cu utilizatori de social media suspectaţi că „au denigrat valorile religioase” pentru că au apreciat cele întâmplate, a relatat agenţia Anadolu.

Citeste si: Bilanţul covid-19 în Marea Britanie creşte cu 338 de morţi la 36.042 de decese şi la 250.908 de contaminări

Un purtător de cuvânt al partidului conservator AKP, aflat la putere, a condamnat „vehement” incidentul petrecut în al treilea cel mai mare oraş turc, ameninţând pe Twitter că făptaşii vor fi găsiţi.

Urmatorul articol
Citește și:

VIDEO| ÎPS Pimen a murit. Arhiepiscopul a lăsat un testament în care cere să fie îngropat la Putna

Măsuri luate pe litoral în lupta cu pandemia de coronavirus. Te poți infecta de la apa mării?

Coșmar fără sfârșit pentru Carmen Harra! Nu o poate executa silit pe femeia pe care a acuzat-o că i-a furat casa și nu are dreptul la despăgubirile de 650.000 de dolari!

Ofertă fabuloasă pentru Vulpița ca să renunțe la emisiune ”Îi dau un miliard, cash, doar să lucreze cu mine”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies