Atac șocant asupra unui grup de eleve care mergeau la școală! Bilanțul este devastator: sunt cel puțin 19 victime!

Cel puţin 19 persoane, printre care 13 eleve care se ducea la şcoală, au fost rănite marţi dimineaţă într-un atac cu cuţitul în oraşul Kawasaki, la sud de Tokio.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Trei persoane au murit: o fetiță, un tânăr de 30 de ani și suspectul. 

Surse ale poliţiei au declarat de la bun început că trei dintre victime, un copil şi doi adulţi, se aflau în stop cardiorespirator. Copilul a decedat în urma rănilor suferite. Ulterior, a murit și un tânăr de 30 de ani, informează Agerpres

Conform informaţiilor furnizate de canalul public de televiziune NHK, suspectul şi-a provocat răni grave la nivelul gâtului şi ulterior a decedat. La faţa locului au fost găsite două cuţite.

Atacul a avut loc la o oră de vârf, în apropierea gării Noborito din Kawasaki, conform presei locale. Elevele de şcoală primară, cu vârsta cuprinsă între şase şi şapte ani, au fost atacate în timp ce aşteptau autobuzul.

"Un bărbat le-a înjunghiat" a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al serviciului de pompieri din Kawasaki, Dai Nagase. "Am primit un apel de urgenţă la ora 07:44 dimineaţa în care eram înştiinţaţi despre înjunghiere a patru eleve de şcoală primară".

Preşedintele american Donald Trump şi-a mărturisit solidaritatea faţă de japonezi după acest atac.

"Toţi americanii sunt alături de poporul japonez şi plâng pentru victime şi familiile lor", a declarat Trump la bordul unei nave militare japoneze, în ultima zi a vizitei de stat întreprinsă în arhipelagul nipon. "În numele Primei Doamne şi al meu, doresc să le adresez rugăciunile şi simpatia noastră".

Criminalitatea violentă este rară în Japonia. Incidente de anvergură ocazionale au şocat însă populaţia. În 2010, peste 12 persoane au fost rănite prin înjunghiere într-un autobuz şcolar şi un autobuz pentru navetă într-o suburbie din Tokio. În 2008, un bărbat de 28 de ani a condus un camion pe o trecere pietonală din Tokio, omorând trei persoane şi înjunghiind mortal alte patru.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate