Atenție, animal periculos! O maimuță se plimbă liberă pe străzile din București! Autoritățile nu reușesc s-o prindă

O maimuță se plimbă liberă pe străzile din București! Autoritățile nu reușesc s-o prindă

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere


In articol:

Atenție, animal periculos! O maimuță a fost văzută plimbându-se pe străzile din Sectorul 5 al Capitalei. O femeie a sunat la 112 și a anunțat că maimuța a sărit gardul în curtea sa.

Un echipaj de jandarmi a încercat să prindă animalul, însă nu a reușit. A intervenit apoi o echipă de la Protecția animalelor, dar maimuța nu a putut fi capturată.

Atenție, animal periculos! O maimuță se plimbă liberă pe străzile din București! Autoritățile nu reușesc s-o prindă

"Trei maimuțe au scăpat din curtea unui cetățean al Sectorului 5. Două dintre ele au fost recuperate de proprietar, urmând ca cea de-a treia să fie prinsă. Deținerea de animale exotice e interzisă în România, nu putem deține astfel de animale pentru că ele nu trăiesc în Europa. Capturarea lor se face ținând cont de bunăstarea lor. Pentru o maimuță, o tranchilizare, ca în cazul unui câine, nu ar avea același efect. Trebuie o intervenție specializată. Dacă va fi capturată, după ce îi vor fi făcute analizele, ea poate ajunge la Grădina Zoologică București, care are capacitatea de a gestiona un astfel de animal", a declarat Tudor Ionescu, consilier general al Municipiului București, la Antena 3.

Atenție! Maimuța este un animal periculos!

"Prezintă un pericol potențial pentru că sunt animale care dețin o forță fizică extraordinară și au și o inteligență avansată față de alte animale. Sunt animale care sunt capabile să se apere dacă se simt amenințate. Pot transmite și anumite boli. Ce e mai important e aspectul de sănătate fizică pe care îl presupune acest animal. E nevoie de o echipă specializată pentru capturare", a spus medicul veterinar Dan Lescai.

sursa foto: captura România TV


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate