Atenție mare dacă faci parte din această categorie. Ești mai predispus la infectarea cu COVID-19. Statisticile o spun clar

În urma unei analize a Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 26 februarie - 5 aprilie, femeile au fost mai predispuse la îmbolnăvirea cu Covid-19 decât bărbații. Cu toate astea, s-a constatat o predominanță a deceselor în rândul persoanelor de sex masculin.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Atenție mare dacă faci parte din această categorie. Ești mai predispus la infectarea cu COVID-19. Statisticile o spun clar
femeie cu mască

INS: Femeile mai predispuse la îmbolnăvire

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a făcut o analiză a cazurilor confirmate cu noul coronavirus în perioada 26 februarie – 5 aprilie, dată la care se înregistrau 4.051 de cazuri de infecție cu coronavirus Covid-19, dintre care 181 de decese.


In articol:

Astfel, potrivit datelor analizate de INSP, femeile au fost mai predispuse la infectarea cu coronavirus decât bărbații, însă s-a constatat o predominanță a deceselor în rândul bărbaților.

Primul caz de infecție confirmat a fost înregistrat în data de 26 februarie 2020, iar în următoarele două săptămâni s-a menținut caracterul sporadic al bolii, fiind confirmate câte 1-2 cazuri zilnic. Din 10 martie numărul zilnic de cazuri confirmate urmează un trend ascendent, cu o medie de 55 de cazuri/zi în săptămâna 16-22 martie, 200 cazuri/zi în săptămâna 23-29 martie, ajungând la o medie de 300 cazuri/zi în ultima săptămână analizată.

Citeste si: Christina Ich a rupt tăcerea despre scandalul donațiilor pentru Institutul Cantacuzino: „Nu am de ce să-mi cer scuze, adevărul e....”

Citeste si: Fără vaccin, ieșirea din carantină poate avea efecte devastatoare. Ce ne poate salva de un al doilea val de îmbolnăviri cu COVID-19?

Citeste si: Un tânăr taximetrist a murit infectat de o clientă care a tușit în mașină. Avea numai 33 de ani…

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

În totalul cazurilor raportate se observă o ușoară predominantă a genului feminin (56% din total cazuri, raport M/F este de 0.77).

Cazurile confirmate sunt concentrate la vârstele adulte, 78% din cazuri fiind înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 30-69 ani.

Vârsta medie a cazurilor decedate a fost de 66.6 ani. Vârsta medie a deceselor este semnificativ mai mare decât vârsta media a cazurilor. Toate cazurile soldate cu deces aveau boli cronice asociate.

Cea mai tânără persoană decedată a avut 27 ani și cea mai vârstnică 94 ani.

Mor mai mulți bărbați decât femei

S-a evidențiat o predominanță a deceselor în rândul bărbaților. Astfel, din totalul celor decedați, 63.5% au fost bărbați.

Fatalitatea ridicată în cadrul persoanelor în vârstă de peste 70 de ani cu boli cronice asociate este comparabilă cu cea înregistrată în celelate țări afectate. Decesele din aceste grupe de vârstă au fost înregistrate la persoane spitalizate, sau aflate în centre de îngrijire sau dializă, ceea ce impune suplimentarea măsurilor de prevenire a infecției în aceste instituții.

Detectarea de cazuri în toate grupele de vârstă, asociate cu transmiterea locală, impun pentru următoarea perioadă menținerea și respectarea la nivel individual a măsurilor de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii bolii, anunță INS.

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Video șocant din Craiova. Ce au pățit polițiștii la poarta unui bărbat: „Tai 20 din voi!”

Un tânăr taximetrist a murit infectat de o clientă care a tușit în mașină. Avea numai 33 de ani…

Bunicuța din Peștișani care face măști pentru tot satul. Gratuit!

O zi în „infern”. Mărturia șocantă a unei asistente: „Știu, în adâncul meu, că nu toți vom supraviețui. Cea mai mica schimbare ne conduce către moarte”

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies