Atenție, șoferi! Polițiștii au început controalele în trafic și verifică un singur lucru! Mii de amenzi în ultimele zile

Atenție, șoferi! Polițiștii au început să facă verificări și dau amenzi pentru nereguli privind siguranța în trafic.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

Timp de 2 zile, poliţiştii şi specialiştii R.A.R. au verificat în trafic peste 10.000 de autovehicule.

Citeste si: Mazăre, un nabab în închisoare. Cum produce sute de mii de euro din spatele gratiilor - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Poliţiştii au aplicat 5700 de sancţiuni pentru defecţiuni la sistemele de frânare, direcţie, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, informează capital.ro. La acţiunea desfăşurată în perioada 14-15 februarie 2019 au participat aproape 1.000 de poliţişti rutieri şi peste 100 de specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, care au fost prezenţi în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul stării tehnice deficitare a autovehiculelor.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale aplicate, 120 au fost pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 17 pentru nereguli ale mecanismului de direcţie şi 12 pentru deficienţe ale sistemul de frânare. Prezenţa unor probleme tehnice la aceste sisteme poate pune în pericol siguranţa circulaţiei, poliţiştii dispunând măsuri pentru remedierea lor. Astfel, pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare, au fost reţinute 4 permise de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, poliţiştii au reţinut 9 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pe parcursul celor 2 zile, echipele de control au sancţionat 152 de şoferi care aveau aplicate folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă, 109 şoferi care nu aveau inspecţia tehnică periodică şi alţi 60 de şoferi care utilizau luminile de ceaţă în alte condiţii decât cele necesare. De asemenea, poliţiştii au aplicat 482 de sancţiuni pentru existenţa unor instalaţii de iluminare şi semnalizare necorespunzătoare normelor în vigoare şi au retras 640 de certificate de înmatriculare. Pe durata acţiunii, poliţiştii au constatat 48 de infracţiuni, 42 dintre acestea fiind la regimul circulaţiei pe drumurile publice, iar 6 de altă natură. Totodată, pentru alte abateri de la normele rutiere poliţiştii au aplicat 4.245 de sancţiuni contravenţionale.

Abonează-te pe

Citește și:

Iată prima reacție a amantului Ralucăi Pastramă!

EXCLUSIV: Medicamentele vitale care nu se mai găsesc în farmacii! Extrem de mulți români au nevoie de ele chiar acum

Super vedeta din România, bătută cu bestialitate de managerul ei. A decis să rupă tăcerea și să spună tot

Afacerea de 3,5 milioane euro a lui Ilie Năstase, în procedură de lichidare! Fostul tenismen a deținut o companie financiară în Olanda | DEZVĂLUIRI

Horoscop SAPTAMANAL 18-24 februarie 2019. Vine cel mai mare eveniment al lunii februarie si e o data la 50 ani! Plus cea mai mare SuperLuna plina din 2019!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies