Atenţie, şoferi! Puteţi fi amendaţi şi dacă aveţi anvelope de iarnă! Câţi bani veţi scoate din buzunar

Potrivit legii din România, şoferii sunt obligaţi să aibă maşina echipată cu anvelope de iarnă dacă circulă pe o şosea acoperită de zăpadă, gheaţă sau polei. În caz contrar, aceştia pot fi amendaţi şi pot rămâne fără certificatul de înmatriculare.

Distribuie pe:

Autor: A. I.

fara descriere

Există, însă, şi riscul de a fi amendaţi chiar dacă deţineţi anvelope de iarnă. Acest lucru se întâmplă dacă circulaţi cu anvelope care depăşesc limita legală de uzare.

Limita legală de uzare a anvelopelor este aceeaşi ca şi în majoritatea ţărilor din Europa, Asia şi America de Nord, respectiv limita de 2/32 inch, mai precis 1,6 milimetri. Potrivit Codului Rutier de la noi, dacă anvelopele, fie ele de vară, iarnă sau all-season, depăşesc această limită de uzură amenda este de 725 de lei. La această amendă se adaugă reţinerea certificatului de înmatriculare.

Autoritatea mondială Federal Motor Vehicle Safety Standards (FMVSS) i-a obligat pe toţi producătorii de anvelope să încorporeze în anvelopele comercializate în Statele Unite şi Europa nişte martori de uzură. Aceştia sunt în număr de minimum 6 şi sunt, de fapt, nişte bare din cauciuc poziţionate între blocurile profilului de pe anvelopă. Martorii de uzură au la toate anvelopele de pe piaţă o înălţime de 1,6 milimetri. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate