Au fost publicate REZULTATELE de la BACALAUREAT 2021, sesiunea de toamnă, pe edu.ro. Ce note au obținut absolvenții de liceu la examenul de BAC 2021 august-septembrie

S-au afișat rezultatele la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie!

S-au afișat notele la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie
S-au afișat notele la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Ministerul Educației a publicat pe site-ul oficial al instituției edu.ro primele rezultate de la examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea a doua, cu anonimizarea numelui și prenumelui. Afișarea notelor este urmată de etapa contestațiilor, care se va desfășura în intervalul orar 12:00-18:00, potrivit calendarului MEC.

Primele rezultate la Bacalaureat 2021, sesiunea august-septembrie

Elevii claselor terminale de liceu care au susținut Bacalaureatul 2021, sesiunea de toamnă, pot afla ce note au luat la examen pe site-ul oficial al MEC. 

Citeste si: Admitere facultate sesiunea de toamnă 2021. La ce facultate te poți înscrie fără Bacalaureat. Șansă pentru candidații care au picat examenul de BAC

Aproape 39.000 de elevi au susținut examenul de Bacalaureat 2021, în sesiunea august-septembrie. Potrivit Ministerului Educației, din totalul celor înscrişi, 24.988 de candidați provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 din promoţiile anterioare.

AFLĂ CE NOTĂ AI LUAT AICI!

Cum sunt corectate lucrările la BAC 2021, sesiunea de toamnă

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, (1) În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

(2) În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi profesori evaluatori este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare. În acest caz, preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării; – după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare dintre cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori; – preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire, a celor

două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

Citeste si: Calendar admitere facultate 2021. Când se fac înscrierile la facultate și ce documente sunt necesare pentru înscriere

(3) În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, după încheierea evaluării lucrărilor, nota finală se calculează cu respectarea prevederilor alin.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

 (1) şi (2). În situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori. Nota finală, ca urmare a reevaluării în etapa de soluţionare a contestaţiei, este calculată cu respectarea prevederilor alin. (1) şi (2).

Cum se depun contestațiile

Candidații care nu sunt mulțumiți de modul în care le-au fost notate lucrările pot depune contestație în data de 31 august, în intervalul orar 12:00 – 18:00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip trebuie semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie

19- 26 iulie 2021- Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

Admitere 2021 Facultatea de Drept din cadrul Universității București. Când are loc examenul și ce subiecte vor avea viitorii studenți la Drept

16 august 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă

17 august 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă

18 august 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă

19 august 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă

31 august 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

1- 3 septembrie 2021- Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2021- Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

Condiții pentru a promova examenul de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • recunoaşterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise

 

SURSE: edupedu.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, despre discriminarea elevilor: ”Copilul meu a avut de suferit din cauza faptului că sunt ministru”

Mesaje de La Mulți Ani de Sfântul Alexandru. Cele mai frumoase urări şi SMS-uri pentru Alexandra, Sandu și Alexei

Ministrul Educației, veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de iarnă

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies