Au furat cu retete false peste doua milioane de lei. Vezi cum actiona gruparea

Medicii si farmacistii care au inselat Casa Nationala de Sanatate au fost trimisi in judecata de procurorii bucuresteni. In cauza sunt acuzati 20 de farmacisti, 9 medici si 4 administratori de cabinete medicale care ar fi prejudiciat statul cu peste doua milioane de lei.

Distribuie pe:

fara descriereCei 33 de farmacisti si medici sunt acuzati de inselaciune cu consecinte deosebit de grave,  fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, luare si dare de mita si spalare de bani. In Rechizitoriu, procurorii descriu modul in care a actionat gruparea. Astfel, farmacistul, de regula diriginte de farmacie sau coordonator de zona, stabilea o legatura cu un medic specialist sau de familie. Cel din urma prescria in mod constant numeroase retete false compensate pe numele unor pacienti care nu fusesera consultati si care nu solicitasera vreun tratament. Retetele astfel “fabricate” erau date de catre medic, farmacistului care le inainta spre decontare Casei de Asigurari de Sanatate. Mai mult chiar, farmacistul semna in locul bolnavului. Farmacia realiza astfel un profit foarte mare, intrucat primea de la Casa de Asigurari de Sanatate valoarea decontata a medicamentelor fara ca acestea sa iasa fizic din stoc. Un alt mod de operare viza obligarea de catre medic a pacientilor sa cumpere retetele compensate de la o anumita farmacie, sau chiar dadea reteta farmacistului si trimitea pacientul la acesta sa ridice tratamentul. Sumele de bani decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, provenite din comiterea infractiunilor de inselaciune, erau “spalate” prin introducerea intr-un circuit comercial licit.

Farmacistii implicati obtineau un profit personal deoarece, sporind in mod artificial vanzarile, obtineau prime in plus fata de salariu.  Medicii primeau, de regula la sfarsitul fiecarei luni, intre  3 si 5% din valoarea totala a retetelor false eliberate.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresti.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate