Au ieșit la iveală noi detalii în cazul asasinatului cu bombă din Arad! Ce au aflat anchetatorii la un an de la moartea lui Ioan Crișan?

Procurorii Parchetului General, noi dezvăluiri despre cazul care a șocat România. Cine l-a ucis cu bombă pe omul de afaceri din Arad?

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Pe 29 mai 2021, în jurul orei 7:30, bolidul de lux al omului de afaceri arădean, Ioan Crișan, exploda sub privirile șocate ale trecătorilor. La fața locului au intervenit de urgență mai multe echipaje de poliție, pompieri și salvare, însă tot ce au putut face a fost să stingă incendiul.

Victima a ars în totalitate și, odată cu el, și șansa anchetatorilor de a afla cu exactitate ce s-a întâmplat. 

După ce au verificat mașina, oamenii legii și-au dat seama că nu a fost vorba despre vreo problemă tehnică a autoturismului, ci fusese „plantată” o bombă, iar cel care a detonat-o ar fi trebuit să se afle chiar în apropiere. 

A trecut aproape un an de la acest moment, iar procurorii încă nu au făcut o arestare și nici nu au date despre făptaș. În urmă cu puțin timp Procurorii Parchetului General au transmis un comunicat în care au făcut publice toate detaliile pe care le au despre acest caz. Iată ce se știe până acum despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! 

Ce au aflat anchetatorii, după un an de investigații în cazul asasinatului cu bombă din Arad 

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele informaţii şi rezultate privind

cercetările efectuate în cauza având ca obiect uciderea numitului Crişan Ioan, în 29.05.2021 în municipiul Arad, prin provocarea exploziei autoturismului condus de acesta:

Date despre victimă

S-a stabilit traseul victimei în perioada de interes, printre altele prin vizualizarea imaginilor obținute din camerele de supraveghere din municipiul Arad.

Au fost analizate relațiile comerciale derulate de victimă. Situaţia economică şi financiară  a societăţilor în care era implicat nu a relevat vulnerabilităţi şi acţiuni cu risc de escaladare violentă, la nivelul mijloacelor folosite pentru comiterea

faptei.

Citeste si: „Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

A fost realizată o analiză comportamentală de către structura de profil din cadrul IGPR. Până la acest moment, nu au fost confirmate informațiile, vehiculate și în spațiul public, privind implicarea victimei în activități de crimă organizată.

Au fost verificate raporturile civile rezultate din activităţi specifice cămătăriei pe care victima le derula, fără concursul altor persoane.

S-au stabilit și au fost investigate posibilele surse de conflict în anturajul victimei.

Date despre administrarea probelor

Au fost audiate peste 400 de persoane şi au fost efectuate percheziții domiciliare și percheziții informatice pe un număr important de dispozitive (35).
Au fost dispuse și finalizate multiple (18) constatări balistice, fizico-chimice, traseologice și expertize genetice.

S-a stabilit tipul de exploziv, de mare putere, din coroborarea rezultatelor a 3 constatări fizico-chimice. A fost stabilită poziția materialului exploziv prin experiment judiciar şi constatări tehnico-ştiinţifice. S-au realizat determinări cantitative ale materialului exploziv care a cauzat decesul victimei.

Din punct de vedere al stadiului cercetărilor, urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), până în acest moment nu s-a dispus continuarea urmării penale față de o persoană.

Poliția Română a furnizat sprijin prin alocarea ofițerilor și agenților de poliție pentru delegarea de activități, principala structură care efectuează acte de urmărire penală în cauză fiind Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR. Capacităţile tehnice ale structurilor IGPR au fost disponibile pentru efectuarea cu celeritate a actelor de urmărire penală, astfel încât versiunile de anchetă verificate să nu întâmpine întârzieri.

Menționăm că efectivul a fost redimensionat constant, în funcție de specificul actelor de urmărire penală efectuate, astfel încât versiunile de anchetă să fie verificate cu celeritate.

Activităţi de cooperare internaţională

Au fost solicitate date de interes pentru soluționarea cauzei de la toate statele afiliate rețelei Interpol, fiind inițiate şi derulate proceduri punctuale de cooperare judiciară şi poliţienească, în relaţie cu autorități ale mai multor state. Totodată, a fost solicitată și s-a beneficiat de asistența Europol.

Conform art. 12 lit. e) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, sunt exceptate de la liberul acces al cetăţenilor informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare. Analizând interesul public determinat de comiterea infracţiunii prin mijloacele de înalt pericol folosite (explozie) şi direcţiile în care continuă cercetările, alte date concrete nu pot fi prezentate opiniei publice", se arată în comunicatul Parchetului General.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Turcia strică prietenia cu Rusia, după ce a primit grâne furate de la ucraineni. Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe: „În relația cu Federația Rusă totul este posibil”...

Doliu în lumea muzicii populare! A murit Ștefan Petreuș

China se „joacă” pe cerul Taiwanului. A început numărătoarea inversă până la invazie? | EXCLUSVI

Se schimbă tot pentru 3 zodii începând de MÂINE. Previziuni pentru fiecare zodie

Se dau MAI MULȚI BANI la PENSIE! Se majorează PENSIA dacă treci de această vârstă

Lora și Ionuț Ghenu au anulat nunta, după șapte ani de relație! Ce s-a întâmplat între cei doi

Ce pensie vor avea cei născuți în anii 60-70. Calculele sunt deprimante

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies