Au început procesele contra statului. Cetățean din Cartojani cere 4 milioane de euro

Un cetăţean din localitatea Cartojani cere în instanţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) daune de 4 milioane de euro

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

Au început procesele contra statului. Cetățean din Cartojani cere 4 milioane de euro
Au început procesele contra statului. Cetățean din Cartojani cere 4 milioane de euro


In articol:

Un cetăţean din localitatea Cartojani, judeţul Giurgiu, în care a fost instituită carantina pe data de 22 iulie, cere în instanţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) daune de 4 milioane de euro, el arătând că cetăţenii acestui sat au suferit prejudicii materiale şi morale.

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de avocatul Bogdan Dumitru, care a introdus acţiunea în instanţă, cetăţeanul a formulat la Curtea de Apel Bucureşti acţiunea de anulare a ordinului DSU din data de 1 august privind încetarea carantinei zonale instituite la nivelul satului Cartojani, pentru motive de nelegalitate şi netemeinice.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Cetățeanul din Cartojani vrea să doneze banii

De asemenea, el cere instanţei să oblige pârâta DSU la plata a 4 milioane de euro cu titlul de despăgubiri pentru prejudicii morale şi materiale suferite de locuitorii satului Cartojani, suma urmând a fi virată în contul "Asociaţia carantinaţilor abuziv Cartojani", care va fi constituită potrivit legii.

În acţiunea formulată se precizează că DSU a emis ordinul de încetare a carantinei impuse în satul Cartojani fără a face menţiunea "obligatorie" prin care se arată că ordinul privind instituirea carantinei este anulat/abrogat sau îşi încetează efectele juridice.

În acest context, avocatul arată că, în acest moment, satul respectiv se află sub incidenţa a două acte administrative care au produs efecte juridice şi, invocând un "paradox juridic", cere anularea actului pentru motive de nelegalitate.

Ce s-a întâmplat la Cartojani

Localitatea Cartojani din judeţul Giurgiu a intrat în carantină, după ce au fost înregistrate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară la o populaţie de 3.600 de locuitori, "riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare", a informat Instituţia Prefectului Giurgiu.

Ulterior, şeful DSU a emis un ordin privind ridicarea, de la 1 august, a carantinei zonale instituită la Cartojani.


Citește și:

Avertisment dur al medicului Virgil Musta: „Numărul de cazuri va crește tot mai mult. Fiecare persoană cu care ne întâlnim să fie considerată pozitivă”

Salvare miraculoasă la Câmpulung Muscel. Doi polițiști și un jandarm, blocați într-o mașina în flăcări după un accident rutier, au fost salvați de un elev FOTO

Primul pacient din lume declarat vindecat de HIV a murit de leucemie. Cazul americanului Timothy Ray Brown a inspirat o întreagă generaţie de medici

Scandalul în București ia amploare! Gabriela Firea cere repetarea alegerilor. „Membri USR-PLUS cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Lucrurile nu pot rămâne așa”. Poliția...

Curs valutar BNR, pentru 1 octombrie 2020. Leul crește față de moneda europeană. Cât costă un euro azi. Iată lista fluctuațiilor!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies