Au mers la nunta ca sa se distreze, insa au ajuns la spital - Ce au patit 60 de nuntasi

Cele peste 60 de persoane ajunse la spital, la sfârşitul lui iulie, după o nuntă la Alba Iulia s-au îmbolnăvit de salmonella după ce au mâncat alimente manipulate necorespunzător de către angajaţi ai localului care erau purtători ai bacteriei, potrivit DSP Alba, care a finalizat ancheta în acest caz.

Distribuie pe:

fara descriereDirectorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Horia Timiş, a declarat că din cele aproximativ 170 de persoane care au participat la nunta din 31 iulie, într-un local din apropiere de Alba Iulia, 63 au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, în prezent toţi pacienţii fiind externaţi, informeaza Mediafax.

Analizele făcute pe probele de alimente luate de la nuntă şi analizele privind igiena au stabilit că alimentele au fost contaminate cu salmonella prin manipularea necorespunzătoare în bucătărie, cinci dintre angajaţii localului fiind purtători ai bacteriei.

"Analizele au fost efectuate în laboratoare acreditate atât din Alba, cât şi din Bucureşti şi rezultatele au concluzionat că cinci dintre angajaţii unităţii de alimentaţie publică erau purtători de salmonella de tip 09. Practic, a fost o contaminare din cauza manipulării necorespunzătoare a alimentelor şi lipsei condiţiilor de igienă în manipulare alimentelor", a explicat Horia Timiş.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate