Au plecat definitiv de la lotul de gimnastica! Bellu si Bitang au anuntat clar: “Nu ne mai intoarcem!”

Antrenori Octavian Bellu si Mariana Bitang au anuntat in mod oficial ca nu mai sunt antrenorii lotului olimpic de gimnastica al Romaniei. “Vom fi alaturi de gimnastica pentru a da o mana de ajutor acolo unde se poate. Dar nu mai suntem antrenorii lotului”, a precizat raspicat Bitang.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere

Aceasta decizie a celebrului cuplu de antrenori a fost luata dupa ce rolul lor in sportul romanesc a fost minimalizat la alegerile Comitetetului Olimpic si Sportiv , unde Bellu a candidat pentru functia de presedinte. Atunci au existat voci care au sustinut ca Bellu este prea batran pentru a conduce forul olimpic. “Pai daca sunt asa de batran, inseamna ca nici in sala de gimnastica nu mai am ce sa caut”, spunea intrigat Bellu la vremea respectiva. Dupa Europene cei doi au renuntat sa mai intre zi de zi in sala de antrenament. “Vom continua sa dam o idee, un sfat , ici-colo doar pentru ca gimnastica are un parteneriat public privat cu o mare companie care a conditionat finantarea acestui program si de prezenta noastra in sala”,  spunea la un moment dat Mariana Bitang. Pentru Mondialele din China, fetele vor fi insotite doar de antrenorii secunzi, existand varianta ca dupa revenirea de la Beijing, la propunerea lui Bellu si a Marianei Bitang lotul sa fie antrenat de Lucian Sandu, in calitate de antrenor coordonator.

Au refuzat cea mai mare oferta financiara

Dupa Olimpiada de la Atena din 2004, Bellu si Bitang au avut in mana o oferta uriasa de 1 milion de dolari fiecare pentru a antrena lotul Chinei. Au refuzat-o preferand sa ramana in tara, iar la scurt timp disensiunile aparute intre ei si federatie facandu-i sa plece si sa intre intre ulterior in Administratia Prezidentiala, in calitate de cosilieri pe probleme de sport ai lui Traian Basescu.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate