Augmentare mamară – cum decurge perioada de după operație

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Cum începe ziua ta? Pe repede înainte, sorbind din ceașca de cafea atunci când te pregătești pentru 8 ore de lucru? Petreci destul de mult timp în oglindă, încercând să-ți realizezi machiajul perfect și să-ți aranjezi părul cât mai bine.

Te îmbraci cu hainele pregătite cu multă atenție cu o seară înainte, te uiți în oglindă și parcă totuși lipsește ceva. Într-adevăr, standardele impuse de societatea modernă descriu femeia perfectă cu un corp de invidiat – forme bine definite și un bust voluminos.

Îți dorești și tu să ceri ajutorul specialiștilor, dar parcă te ține ceva în loc. Ai căutat augmentare mamara Bucuresti și ai găsit locul potrivit pentru a-ți îndeplini visul. Acum te  gândești că va urma o perioadă de recuperare destul de grea și că, cel mai probabil, va trebui să renunți la multe lucruri care făceau parte din rutina ta. Nu o să te mințim spunându-ți că nu există o astfel de perioadă, dar fiind informată și colaborând cu medicul tău, vei vedea că timpul dedicat perioadei postoperatorie va trece mult mai ușor decât credeai. Iată câteva aspecte pe care ar trebuie să le cunoști înainte:

Prima săptămână după operație

Recuperarea după intervenția de augmentare mamară poate să varieze în funcție de particularitățile fiecărei paciente în parte, dar, în medie, această perioadă poate dura până la 6 săptămâni. Sigur că ți se poate părea o perioadă destul de îndelungată, dar trebuie să știi că foarte multe paciente au început să se simtă din ce în ce mai bine chiar după prima săptămână.

Din acest motiv, relația dintre tine și specialistul ales este foarte importantă. Imediat ce te vei întoarce din sala de operație, corpul tău va începe să-și revină din anestezie. Te vei simți ușor amețită, simțind un disconfort, dar și durere. Nu trebuie să te sperii pentru că medicul o să-ți administreze medicamente cu efect antiinflamator. Mai mult, trebuie să știi că prima săptămână este considerată a fi și cea mai grea. În acest timp nu vei avea voie să faci efort și vei sta mai mult în pat.

Ce se întâmplă în următoarele două săptămâni?

După prima săptămână te poți întoarce deja la lucru. Nu vei putea să faci efort, dar îți vei relua oricum activitățile de rutină. Din a treia săptămână poți să introduci sportul, dar vorbim aici despre plimbările mai lungi și exercițiile ușoare care nu te solicită intens.

Citeste si: Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit- kfetele.ro

Alte aspecte importante de care să ții cont

Vorbim despre cea mai populară operație din lume, dar nu și despre cea mai ușoară, așa că trebuie să știi că există și alte aspecte de care să ții cont, cum ar fi:

  • Respectarea tuturor vizitelor în cabinetul medicului tău;
  • Odihnă obligatorie;
  • Consumul de alimente ușor digerabile;
  • Consumul ridicat de apă;
  • Evitarea somnului pe burtă timp de șase săptămâni;
  • Eliminarea alcoolului și tutunului pentru o perioadă de șase săptămâni.

Așadar, operația de augmentare mamară sau mărire sâni nu este deloc una ușoară și implică inclusiv o perioadă de recuperare. Nu trebuie să-ți faci griji în privința acestui aspect dacă ai ales un medic bun. Specialistul o să te îndrume în tot acest proces, iar dacă tu asculți sfaturile lui, o să-ți poți relua activitățile de rutină într-un timp cât mai scurt.

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Un robot de bucătărie este foarte util - iată rețete simple și sănătoase pentru oricine

Cum să treci la un stil de viață mai sănătos: 5 sfaturi pentru întreaga familie

"Am uitat de protecția pentru colțurile mobilei!" O frază pe care un părinte grijuliu nu o va rosti niciodată

3 curiozități despre zodia ta

FLORIN CĂLINESCU a şocat România! Scandalul Buhnici a fost nimic: Nicio fată nu știe...

„M-am umflat tot.” Cum s-a afișat Liviu Vârciu pe rețelele de socializare. Greșeala pe care a făcut-o în vacanță

Marele talent al echipei naționale a României, la un pas să ajungă pe mâna procurorilor. Un dosar EXPLOZIV

"Am uitat de protecția pentru colțurile mobilei!" O frază pe care un părinte grijuliu nu o va rosti niciodată

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies