Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Parlament! Liber la referendum pentru ruperea de România?

Un proiect de lege care permite ca Ținutul Secuiesc să devină zonă autonomă a trecut tacit prim Camera Deputaților.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Parlament! Liber la referendum pentru ruperea de România?
Autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în Parlament! Liber la referendum pentru ruperea de România?


In articol:

Proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a trecut, tacit, de Camera Deputaților. Conform inițiativei legislative, limbile maghiară şi română vor fi folosite în instituţiile publice de cetăţenii domiciliaţi în Ţinut, scrie Digi24

Conform actului normativ, statutul de regiune autonomă a Ţinutului Secuiesc poate fi desfiinţat numai printr-un referendum organizat în Ţinutul Secuiesc.

Citeste si: Extremistul care l-a spânzurat pe “Avram Iancu” cere închiderea granițelor județului Harghita! Csibi Barna a explicat motivul: „Este singurul județ fără virus”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Reactia lui Cheloo despre romanul care a cerut o portie de mici in Tinutul Secuiesc: "Daca eram acolo, le dadeam numai..."

Citeste si: Ce avere are extremistul Csibi Barna! Barbatul care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu sta bine la capitolul proprietati

„Statutul de Autonomie al Ţinutului Secuiesc, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc”, arată proiectul de lege.

Guvernul nu susține adoptarea măsurii

Iniţiatorii spun că înfiinţarea regiunii autonome este o expresie a identităţii istorice a zonei şi va asigura egalitatea de şanse a cetăţenilor şi protecţia identităţii naţionale maghiare.

„Ordinea administrativă a Ţinutului Secuiesc se bazează pe condiţiile geografice, economice, sociale şi culturale, pe dezideratul istoric al populaţiei acestuia privind asigurarea autonomiei. Aspiraţia locuitorii regiunii la autonomie are ca obiectiv participarea democratică a cetăţenilor la viaţa societăţii, la dezvoltarea economico-socială, la sprijinirea şi ocrotirea realizării intereselor teritoriale”, potrivit iniţiativei legislative a celor doi deputaţi UDMR.

Guvernul nu susține adoptarea măsurii legislative. De asemenea, a primit avize negative de la Consiliul Economic și Social (CES) și de la Consiliul Legislativ. Comisiile de specialitate din Camera Deputaților s-au exprimat împotriva adoptării.

Urmatorul articol
Citește și:

Ultrasii maghiari au incercat sa-i infurie pe jandarmi! Au venit si cu harta Ungariei la care era alipita Transilvania

Incepe si in Romania un conflict intre maghiari si romani? Asta scrie presa straina

Scandal la Targu Mures! 5.000 de maghiari au iesit in strada si s-au imbrancit cu jandarmii!

Video Horror! O concurenta de la “Autobuzul lui Varciu” a fost atacata de albine intr-o stupina a unui “Fat-Frumos”!

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de marți, 29 septembrie. Vezi emisiunea Online

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies