Autorităţile americane au dejucat planul unui atentat care viza un aeroport din Kansas

Un bărbat care pregătea un atentat sinucigaş pe aeroportul Wichita, în statul american Kansas, a fost arestat vineri, anunţă autorităţile americane, individul fiind suspectat de colaborare cu reţeaua teroristă Al-Qaida, relatează New York Daily News.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriere"Un fost angajat al Aeroportului Mid-Continent încerca de câteva luni să găsească modalităţi de introducere a unor dispozitive explozive în aeroport kalooga_36441" , a declarat procurorul american Barry Grissom.

Terry Loewen, un tehnician pentru aviaţie în vârstă de 58 de ani, din oraşul Wichita, intenţiona să moară "ca martir" în atentat, invocând raţiuni religioase. Potrivit presei americane, bărbatul devenise musulman fundamentalist şi simpatiza reţeaua teroristă Al-Qaida.

Suspectul era supravegheat de câteva luni şi a fost arestat vineri dimineaţă, într-un flagrant, în timp ce încerca să introducă în aeroport obiecte despre care credea că erau dispozitive explozive. Biroul Federal de Investigaţii începuse supravegherea suspectului după ce acesta exprimase intenţia de a comite "jihad împotriva Statelor Unite".

Loewen este acuzat de tentativă de utilizare a unei arme pentru a provoca numeroase victime şi tentativă de oferire de sprijin logistic reţelei teroriste Al-Qaida. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă să fie condamnat la închisoare pe viaţă.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate