Autoritățile indiene nu fac față. Au trecut la amenințări: „Va trebui să dau ordin să fiți împușcați”

Indienii nu au conștientizat încă gravitatea coronavirusului care a făcut mii de victime la nivel mondial. Autoritățile s-au văzut astfel nevoite să îi amenințe cu împușcarea.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Indienii nu au conștientizat încă gravitatea coronavirusului care a făcut mii de victime la nivel mondial. Autoritățile s-au văzut astfel nevoite să îi amenințe cu împușcarea.
indieni la cozi

Indienii se înghesuie la piețe în plină pandemie

Autoritățile indiene i-au avertizat pe oameni că vor fi împuşcaţi dacă nu respectă restricţiile legate distanțarea socială în această perioadă de criză prin care trece omenirea.


In articol:

Cu toate că numărul cazurilor de îmbolnăvire crește și în India de la o zi la alta, mii de oameni stau la cozi şi se înghesuie în pieţele aglomerate din Delhi, Kolkota și Mumbai pentru a-şi cumpăra alimente. 

La scurt timp după ce ministrul Sănătății din India a anunțat bilanțul infectărilor cu COVID-19, care a ajuns la 649, au mai murit trei persoane. Numărul deceselor a ajuns la 13.

Citeste si: Fosta soție a lui Petre Roman, momente critice în carantină! Mioara, lăsată fără apă, curent și căldură, la 80 de ani!

Citeste si: Un medic român a dezvăluit misterul. Care este cea mai eficientă metodă de combatere a virusului COVID-19. Costă doar 1 leu

Citeste si: Primele imagini cu Bianca Drăguşanu şi Alex Bodi după ce s-au împăcat. Cei doi au petrecut cu doi îndrăgostiţi

În ciuda autorităţilor care i-au obligat să rămână în case, mii de oameni au fost văzuţi joi, unii lângă alţii în pieţele aglomerate, așteptând la cozi imense pentru a-și cumpăra alimente.

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

În sudul statului Telangana, premierul Kalvakuntla Chandrashekhar, a făcut cea mai nemiloasă amenințare pentru oricine continuă să sfideze regulile: 

„Vă rog, nu lăsați să se ajungă la asta. Administrația nu poate opri pe toată lumea și va trebui să apelez la armată sau să emit ordine prin care să fiţi împuşcaţi. Vă rugăm să rămâneți acasă!”, a spus premierul.

S-ar putea ajunge la o ascensiune rapidă a crizei din cauza condițiilor precare

India se află încă printre țările care au raportat un număr relativ scăzut de cazuri, dacă ar fi să comparăm cu națiunile europene care raportează cifre de zeci de mii. Există, însă, temeri că, din cauza condițiilor de viață, a sărăciei, a igienei precare și a unui sistem de sănătate infect, s-ar putea ajunge la o ascensiune rapidă a crizei.

Experții avertizează că până la 500 de milioane de indieni ar putea fi infectaţi cu coronavirus în următorul an, ceea ce ar însemna mai mult de 1 milion de decese în următoarele 12 luni.

Indienii nu au conștientizat încă gravitatea coronavirusului care a făcut mii de victime la nivel mondial. Autoritățile s-au văzut astfel nevoite să îi amenințe cu împușcarea.
coronavirus

Premierul ţării a anunţat că numai serviciile esenţiale, cum ar fi apa, electricitatea, serviciile de sănătate, de pompieri, alimentaţie şi serviciile municipale vor mai funcţiona, restul serviciilor precum magazinele, unităţile comerciale, fabricile, birourile, pieţele, lăcaşurile de cult, vor fi închise. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu mijloacele de transport, astfel că oamenii nu se vor mai putea deplasa.

Autoritățile din India le-au spus cetățenilor să rămână în case, însă pentru cei care muncesc cu ziua, acest lucru nu este o opțiune. Persoanele care lucrează în construcții obișnuiesc să meargă zilnic de la un șantier la altul și să caute de muncă. 

Unele persoane riscă să rămână fără posibilitatea de a-și hrăni copiii.

„Câştig 600 de rupii pe zi şi am cinci guri de hrănit. Vom rămâne fără mâncare în doar câteva zile. Cunosc riscul de coronavirus, dar nu vreau să îmi văd văd copiii înfometaţi”, a povestit pentru BBC Ramesh Kumar, un zilier.

Milioane de alţi zilieri se află într-o situaţie similară, iar după decretul anunțat de premierul Narendra Modi, aceștia se tem că vor rămâne fără alimente în câteva zile. Cel puțin 90% din forța de muncă din India muncește la negru, potrivit Organizației Internaționale a Muncii. Majoritatea nu au acces la pensii, concedii medicale, concedii plătite sau orice fel de asigurare, iar mulți dintre ei nu au nici conturi bancare.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Adelina Pestrițu nu îl credea în stare de așa ceva. Ce a putut să facă Virgil Șteblea: „Nu credeam vreodată că o să fim în punctul acesta”

Universitatea din România care vrea să realizeze echipamente de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D: "Sunt destinate cu precădere celor care luptă în linia I"

Mama unui bebeluș de 2 luni: "Fetița mea se luptă cu COVID-19! Rugați-vă pentru ea"

Când va atinge epidemia de coronavirus apogeul în România? Medicii prezic trei scenarii de evoluție a crizei

Cifre ALARMANTE! România a intrat în valul 2 al pandemiei. Alexandru Rafila: „Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies