Autoritățile sanitare, anunț important! O nouă categorie de români va avea prioritate la vaccinarea anti-COVID

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării acestor pacienți.

Autor: Adriana Mihaela

In articol:

O nouă categorie de români va avea prioritate la imunizarea cu serul anti-COVID. Potrivit autorităților sanitare, pacienții cu transplant sau aflați pe lista de așteptare pentru transplant vor primi cu prioritate vaccinul anti-COVID. Mai mult, această categorie primește suport pentru etapa a-II-a de vaccinare.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, adevărul despre Mărțișoare și COVID! ”Eu voi da doar apropiaților! Nu ele sunt problema, dar infectarea...” EXCLUSIV WOWbiz.ro

Imunizarea împotriva COVID-19  poate fi făcută după un consult medical prealabil. Mai exact, înainte de transplant, în cazul pacienților aflati pe lista de așteptare pentru transplant sau la șase luni după transplant. Din primele informații, persoanele care se află pe lista de așteptare sau sunt transplantanți pot declara pe propria răspundere și datele persoanelor care locuiesc în același domiciliu. Aceste persoane au posibilitatea să fie incluși pe lista celor care solicită imunizarea.

Citeste si: Loredana Groza divorțează? Ce spune Andrei Boncea despre pozele deocheate pe care le postează artista- bzi.ro

Pentru a veni în ajutorul pacienților care își exprimă acordul de a fi vaccinați, centrele de transplant au obligația de a elabora listele cu persoanele care solicită vaccinarea.

Ulterior, aceste liste vor înainta direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Românii vor avea parte de schimbări în data de 15 martie

Fără a fi necesară o programare în platforma informatică, persoanele respective se pot vaccina în centrul de vaccinare la care sunt arondate. În data de 15 martie 2021, românii vor avea parte de schimbări în ceea ce priveşte modalitatea în care se fac programările pentru vaccinarea anti-Covid.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, despre avalanșa de vedete amendate pentru că nu respectă normele contra coronavirusului: ”Există și această categorie..”

 De asemenea, vicepreședintelui Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării împotriva Covid-19 precizează că din 15 martie vom putea accesa şi ne vom înregistra pentru imunizare. Iar în momentul când vor ajunge doze pentru un centru pe care îl selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne imunizăm cu serul anti-COVID.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gabriela Firea, veste tristă pe rețelele sociale! O persoană apropiată fostului primar a decedat: ”Drum lin spre cer”

Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu

Ce s-a întâmplat cu Lucian Viziru, după ce a părăsit definitv România! Cu ce se ocupă acum: „A fost visul meu să...”

Din noaptea aceasta, zodiile vor primi o veste foarte bună

Vadim Tudor se întoarce! PARTIDUL care aruncă în aer clasa politică

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl țin sub observație

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies