Avantajele de a avea un foișor în curte sau grădină

Dacă ești printre norocoșii care au o curte și o grădină, probabil că te-ai gândit deja la utilitatea unui foișor pentru aceasta. Iar dacă nu, poate ar trebui să o faci. Avantajele acestuia sunt multiple, atât în plan decorativ, cât și ca utilitate.

Foisor de lemn
Foisor de lemn

In articol:

Foișoarele pentru grădină sunt niște structuri arhitectonice independente, situate la o oarecare distanță de locuința principală, folosite cel mai adesea pentru luat masa în aer liber, pentru relaxare sau pentru timp de calitate petrecut cu familia sau prietenii.

La casă, cu toții ne dorim să profităm de lunile cu vreme frumoasă, pentru a petrece cât mai mult timp la exterior.

Fie că o facem pe o terasă, sub o pergolă sau într-un foișor, avem nevoie de un astfel de spațiu, situat în aer liber, dar în același timp care să ne protejeze de intemperii sau soare prea puternic.

Aici intervine foișorul. Deși în ziua de azi acestea pot fi fabricate dintr-o mulțime de materiale diferite, încă este preferat de majoritatea persoanelor cel din lemn. Și asta dintr-o mulțime de motive, atât estetice, cât și practice.

- Structurile din lemn nu se demodează niciodată, sunt versatile și se aplică oriunde în lume. Un foișor frumos din lemn în curte va adăuga caracter, va face proprietatea mai atractivă și îi va crește valoarea de piață, vă va ajuta, de asemenea, să profitați de acel spațiu pentru a-l împărți cu familia și prietenii.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

- Lemnul tratat corespunzător de la început necesită puțină întreținere- o dată pe an-, ceea ce îl face să dureze mult. Un astfel de tratament nu este dificil de realizat și va ajuta foișorul din lemn să reziste condițiilor meteorologice și atacului insectelor. Tipurile de lemn cele mai utilizate pentru construirea foișoarelor sunt rășinoasele

- Lemnul din care sunt fabricate foișoarele poate fi lăsat naturale sau decorat cu vopsea, structuri pentru plante cățărătoare și viță de vie pentru a adăuga prospețime locului.

O altă modalitate este să atârnați perdelele din orice țesătură, moi și subțiri sau mai groase și mai întunecate, dacă doriți să creați o atmosferă mai intimă și confortabilă la interior. Ele sunt acoperite pentru a ne proteja în zilele ploioase. De asemenea, pot fi iluminate pentru a profita de șederea în grădină în nopțile de vară.

- În general, foișoarele din lemn sunt proiectate pentru locuri deschise, astfel încât lumina soarelui să nu fie complet obstrucționată și să permită circulația liberă a aerului, oferind senzația unui mediu plăcut de țară.

De asemenea, sunt utile pentru a le construi lângă o piscină sau într-o zonă răcoroasă cu copaci pentru a agăța un hamac. Ele pot fi fixe sau mobile, astfel încât să le puteți muta în funcție de nevoile dvs.

- Un alt avantaj este că pot fi folosite ca sală de lectură, zonă de odihnă sau sufragerie pentru primit oaspeți.

Este dificilă instalarea unui foișor în grădină?

Utilizarea unui foișor din lemn în grădină nu este dificilă, deoarece materia primă este accesibilă pe piață, sunt necesare puține scule, iar astăzi există seturi de materiale cu instrucțiuni pentru a asambla singuri un foișor, reducând costurile angajării unui profesionist. Asta dacă vă face plăcere să lucrați cu lemnul și vă pricepeți cât de cât la tăierea și asamblarea lui.

Altfel, se pot cumpăra foișoare gata construite, care vor fi asamblate la locuința dvs de un profesionist. Indiferent ce variantă alegeți, să știți că fiecare are avantaje și dezavantaje. Și, chiar dacă prețul nu este chiar unul redus, investiția își merită toți banii, grație avantajelor aduse pe termen lung.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Moscova declară vaccinarea obligatorie pentru cetățenii din mai multe domenii! Oficialii din sănătate au făcut anunțul

Ce culori se poartă vara asta la unghii. Cum să ai o manichiură la modă

Horoscopul zilei, 17 iunie 2021. Nativii din zodia Vărsător află un secret

Prima brioșă pe care ai ales-o va dezvălui defectele pe care le ai

Denise Rifai a fost ȘOCATĂ! Informația pe care a aflat-o chiar la TV

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Agent secret: „Eu am ucis-o pe prințesa Diana”. Casa Regală e în stare de șoc

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies