Avem o Bilie Eilish de România. Tânăra cântăreață se numește Maria Peia

Pe Billie Eilish o cunoaște deja tot mapamondul, iar piesele ei nu contenesc a fi rulate oră de oră de mai toate posturile de radio din lume. De la ”Ocen Eyes” până la ”Bad Guy”, toate piesele ei sunt hituri necontestate.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria

Pe Billie Eilish o cunoaște deja tot mapamondul, iar piesele ei nu contenesc a fi rulate oră de oră de mai toate posturile de radio din lume. De la ”Ocen Eyes” până la ”Bad Guy”, toate piesele ei sunt hituri necontestate.

Cântăreața Maria Peia
Cântăreața Maria Peia


In articol:

Dar, ce spuneți, dacă am avea și noi o Bilie Eilish a noastră, nu cu bunici irlandezi, ci foarte olteni? Nu, nu este nici o glumă. Pe youtube o piesă face acum ravagii. Fanii o numesc ”Nori de scrum” și incredibila voce aparține unei adolescente ce deabia a împlinit 15 ani. Fenomenul muzical, căci vorbim despre un fenomen muzical incomparabil cu ceea ce face valuri de 20 de ani pe radiourile noastre, poartă și un nume de-al nostru, românesc: Maria Peia.

Maria face cursuri de actorie de 6-7 ani și merge la canto de vreo doi. Acum, a simțit că este clipa cea mare, așa că Maria a lansat cea mai tare piesă a anului. Și așa va fi, pentru că, ghinion, practic nu are concurență.

Cine este Maria Peia

Toata muzica românească a anului se chinuie bolnăvicios între lălăieli și onomatopee fără snagă și ceea ce se cheamă ”piese de vară”. Adică de consum scurt, melodii care nu îți atrag atenția cu nimic și nici nu oferă nimic în afara unei veselii inepte, datorate unei canicule apăsătoare, de unde și ”tropicalitatea” acestor bucăți muzicale infantile.

Citeste si: Lovitură pentru pensionari, mai cruntă decât pandemia - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Nici așa-zisele nume mari ale muzicii românești nu au mai aruncat vreo creație de bună calitate de vreo doi ani, ceea ce se vede cu ochiul liber, și se poate auzi la orice post de radio și cu timpanul obturat de bucata de vată care îi apără pe iporcriți de curent.

Altfel spus, piesa Mariei Peia vine și ca un duș rece și pentru marile nume, vedetele caselor de discuri, care au ajuns să se rupă intelectual pe ritmuri de manele balcanizate sau trase cu forța în umbra mahalalelor din America Latină.

Muzica românească lâncezea. Băltea căpușată de mormoloci blegi, fără chef de viață. Așa că era clipa să vină o voce nouă, o abordare nouă, un stil de succes, o atitudine demnă de primele locuri din marile topuri de pe mapamond. Ca o lecție, ca adevăratul pas următor.

Curajul Mariei este cu atât mai mare cu cât a ocolit toate casele de discuri, nu a căutat o echipă de marketing, nu și-a pus proptele. A ieșit pe piață numai cu vocea și versurile ei. Și i-a ieșit foarte bine.

Acum avem o Billie Eilish de la noi. Cine nu mă crede să asculte piesa. Și este deabia începutul, cântecul o să se ridice pe aripi de scrum până pe primul loc, apoi o să se ceară la export. Așa că, fiți atenți la Maria Peia, are ce spune și știe s-o spună, avem o mare vedetă în plină ascensiune.

Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 5 Decembrie 2020: astăzi Fecioarele vor avea parte de o surpriză plăcută

Vestea momentului pentru elevii din România. Guvernul a decis chiar azi

Cea mai bună dietă pentru slăbit. Cum îți menții apoi noua greutate? Planul în trei pași simpli, recomandat de doctori

Puterea dragostei 5 decembrie. Marinescu, declarație de dragoste pentru Mariana: „Nu te voi dezamăgi niciodată”

Livian a rupt tăcerea! Adevărul despre despărțirea de Florentina: „Am ajuns într-un punct mort”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies