Avem o Bilie Eilish de România. Tânăra cântăreață se numește Maria Peia

Pe Billie Eilish o cunoaște deja tot mapamondul, iar piesele ei nu contenesc a fi rulate oră de oră de mai toate posturile de radio din lume. De la ”Ocen Eyes” până la ”Bad Guy”, toate piesele ei sunt hituri necontestate.

Cântăreața Maria Peia
Cântăreața Maria Peia
Autor: Ana Maria

In articol:

Cântăreața Maria Peia
Cântăreața Maria Peia

Dar, ce spuneți, dacă am avea și noi o Bilie Eilish a noastră, nu cu bunici irlandezi, ci foarte olteni? Nu, nu este nici o glumă. Pe youtube o piesă face acum ravagii. Fanii o numesc ”Nori de scrum” și incredibila voce aparține unei adolescente ce deabia a împlinit 15 ani.

Fenomenul muzical, căci vorbim despre un fenomen muzical incomparabil cu ceea ce face valuri de 20 de ani pe radiourile noastre, poartă și un nume de-al nostru, românesc: Maria Peia.

Maria face cursuri de actorie de 6-7 ani și merge la canto de vreo doi. Acum, a simțit că este clipa cea mare, așa că Maria a lansat cea mai tare piesă a anului. Și așa va fi, pentru că, ghinion, practic nu are concurență.

Cine este Maria Peia

Toata muzica românească a anului se chinuie bolnăvicios între lălăieli și onomatopee fără snagă și ceea ce se cheamă ”piese de vară”. Adică de consum scurt, melodii care nu îți atrag atenția cu nimic și nici nu oferă nimic în afara unei veselii inepte, datorate unei canicule apăsătoare, de unde și ”tropicalitatea” acestor bucăți muzicale infantile.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Nici așa-zisele nume mari ale muzicii românești nu au mai aruncat vreo creație de bună calitate de vreo doi ani, ceea ce se vede cu ochiul liber, și se poate auzi la orice post de radio și cu timpanul obturat de bucata de vată care îi apără pe iporcriți de curent.

Altfel spus, piesa Mariei Peia vine și ca un duș rece și pentru marile nume, vedetele caselor de discuri, care au ajuns să se rupă intelectual pe ritmuri de manele balcanizate sau trase cu forța în umbra mahalalelor din America Latină.

Muzica românească lâncezea. Băltea căpușată de mormoloci blegi, fără chef de viață. Așa că era clipa să vină o voce nouă, o abordare nouă, un stil de succes, o atitudine demnă de primele locuri din marile topuri de pe mapamond.

Ca o lecție, ca adevăratul pas următor.

Curajul Mariei este cu atât mai mare cu cât a ocolit toate casele de discuri, nu a căutat o echipă de marketing, nu și-a pus proptele. A ieșit pe piață numai cu vocea și versurile ei. Și i-a ieșit foarte bine.

Acum avem o Billie Eilish de la noi. Cine nu mă crede să asculte piesa. Și este deabia începutul, cântecul o să se ridice pe aripi de scrum până pe primul loc, apoi o să se ceară la export. Așa că, fiți atenți la Maria Peia, are ce spune și știe s-o spună, avem o mare vedetă în plină ascensiune.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ce s-a întâmplat atunci când Mario Fresh a făcut cunoștință cu părinții Alexiei Eram. Se aștepta la o reacție total diferită: "Am trecut repede peste"

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Viața bate filmul! În scaun cu rotile … Multiplu campion la tenis

Ce bine și-a educat Adrian Minune copiii! Adriana și Karmen Simionescu, relație rar întâlnită între surori! "E a doua eu" | EXCLUSIV

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Se întâmplă lângă graniţa cu România! Vladimir Putin a dat ORDIN. Rusia e pregătită

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Experții dezvăluie ce se întâmplă când mori. „Creaturi teribile” până la teoria nebunească deja vu

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies