Averea familiei lui Dincă, verificată în străinătate! Ar putea urma sechestre

Procurorul şef al DIICOT, Felix-Oliver Bănilă, a anunțat în conferința de presă pe care a susținut-o vineri că averea familiei Dincă va fi verificată în Italia.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

"În vederea clarificării cauzei și a stabilirii de eventuali participanți, la data de 7 august 2019, a fost emis ordin european de anchetă în Italia vizând firmele deținute de Dincă, de soție și de copiii acestora, precum și comisie rogatorie pentru SUA. S-a dispus comunicarea datelor de conturi bancare, istoricul asociat administrator conturilor deținute de soția sa, de inculpat, fiii, fiica și ginere.

S-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului conturilor, a patru mașini și a bunurile imobile - trei. Cauza în discuție e complexă și dorim să asigurăm opinia publică că DIICOT și autoritățile implicate o tratează cu maximă responsabilitate și cu stricta respectare a măsurilor din codul penal”, a declarat procurorul şef al DIICOT, Felix-Oliver Bănilă.

Dincă a mărturisit ce a făcut cu cadavrele

"În curtea lui Gheorghe Dincă au fost găsite urmele arderii unui corp, într-un butoi, fără capace, respectiv cenușă și fragmente osoase. Dinții din butoi erau de natură umană. Există indicii că faptele din ambele dosare au fost comise de aceeași persoană. Inculptatul a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, după care s-a preocupat să scape de cele două cadavre, precizând că pe cel de-al doilea l-a ars, iar pe primul l-ar fi aruncat în Dunăre. Nu a recunoscut că le-ar fi violat și nici săvârșirea de trafic de minori", a declarat Felix Bănilă. 

Procurorul-șef DIICOT a confirmat că soția lui Gheorghe Dincă este și ea cercetată.

"În data de 23 august 2019 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem și pentru complicitate la omor urmare a sesizării formulate de mama victimei Melencu Luiza Mihaela în data de 22 august 2019, cu privire la o presupusă activitate infracțională a numitei Dincă Elena, soția inculpatului", a spus Felix Bănilă.

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, este acuzat și de profanarea de morminte. "Urmărirea penală a fost din nou extinsă, în 2 septembrie 2019, sub aspectul comiterii a două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte", a mai declarat Felix Bănilă.

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate