Averea uriasa pe care o lasa Regele Mihai! Castelele si domeniile valoreaza peste 60 de milioane de euro! Urmasii regelui nu vor beneficia de intreaga avere!

In urma cu cativa ani, averea regelui Mihai I a fost evaluata la 60-62 de milioane de euro de Top 300 Capital.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

Averea Casei Regale a Romaniei, institutia condusa de Regele Mihai, dececat astazi, a crescut in ultimii ani, datorita retrocedarilor, fiind estimata la 60-62 de milioane de  euro, in 2013, de Top 300 Capital. În prezent, Casa Regală a României deţine Domeniul Regal Sinaia (Castelul Peleş, Castelul Pelişor şi Castelul Foişor), retrocedat în 2008, şi Domeniul Regal Săvârşin, retrocedat în 2001.

fara descriere

Palatul Elisabeta a fost oferit ca reşedinţă oficială permanentă a Regelui Mihai, în calitate de fost şef de stat, dar nu se află în proprietatea sa. În plus, Regele Mihai I mai deţine aproape 20.000 de hectare de pădure, trei imobile şi un teren în Bucureşti, un imobil şi terenuri în Poiana Ţapului, câteva cabane şi cantoane în Azuga-Predeal şi zeci de kilometri de drumuri forestiere, proprietăţi care i-au fost retrocedate. Orice estimare a averii Regelui Mihai I nu poate fi decât una aproximativă, în condiţiile în care, de exemplu, Domeniul Regal Sinaia are valoare de patrimoniu şi nu se supune „preţului pieţei”. (vezi cine sunt urmasele Regelui Mihai)

fara descriere

Atunci când avocaţii Casei Regale au purtat discuţii cu Guvernul României în vederea renunţării la drepturile asupra domeniului Peleş, suma propusă a fost de 30 de milioane de euro. Cele două părţi nu au ajuns însă la o înţelegere, discuţiile fiind întrerupte înainte de debutul crizei economice. O altă valoare estimativă a Peleşului vehiculată, care pare a fi mult mai aproape de realitate, a fost de 150 de milioane de euro, în condiţiile în care Castelul Bran a fost estimat la 140 de milioane de dolari. Însă avuţia regelui este diferită de avuţia Coroanei, iar urmaşii regelui nu vor beneficia de întreaga avere.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate