Avertisment dur pentru români! Ce s-ar putea întâmpla în toamnă?! „Un al treilea rapel este o certitudine. Nu cred că vom scăpa de el”

Celebrul epidemiolog Octavian Jurma trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un al patrulea val al pandemiei de COVID!

Autor: Amalia Florea

In articol:

Celebrul epidemiolog Octavian Jurma a vorbit despre al patrulea val al pandemiei de coronavirus și despre un al treilea rapel în cazul celor care s-au imunizat împotriva temutului COVID-19.

Avertismentul unui celebru epidemiolog român! 

Acesta este de părere că nu sunt șanse ca până în toamnă 70% din populație să fie imunizată și că, mai mult ca sigur, vom fi nevoiți să facem un al treilea repel din cauza apariției unor noi tulpini.

Octavian Juma a explicat și ce înseamnă acest al treilea rapel.( Cercetătorul Octavian Jurma, previziune sumbră pentru Capitală: „Bucureștiul va depăși, cu o probabilitate mare...”)

„Cu toată că sunt mici șansele ca cei care sunt imunizați să nu se infecteaze și să nu transmită virusul, știm însă că există și în cazul vaccinurilor Pfizer un număr de persoane care nu se imunizează în urma serului.  Există această cerință ca în zonele de risc epidemiologic să purtăm mască pentru că nu știm cine sunt cei 1% sau 5% din cei vaccinați care sunt infectați, plus că nu toate vaccinurile au aceeași eficiență din acest punct de vedere. Toate te păzezc de forme grave  de boală și de deces, dar nu toate de păzesc de  formele ușoare de boală care pot transmite virusul”, a declarat Octavian Jurma pentru  Gândul.

Citeste si: Când scăpăm de purtarea măștii în spațiile deschise. Iată ce spune ministrul Sănătății- bzi.ro

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii
Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii[Sursa foto: PixaBay]

„România nu are un sistem foarte clar de secvențiere pentru tulpinile de  SARS-COV-2. Majoritatea secvențierilor au loc doar în sistemul privat de sănătate. Singurul lucru pe care îl știm cu certitudine este că dacă nu vom reuși să ne vaccinăm în proporție de 50% până în toamnă va urma valul patru. De asemenea, o altă problemă este că nu secvențiem, nu știm ce tulpini circulă.

Avem doar peste un milion de oameni vaccinați cu ambele doze. Avem capacitatea necesară de a accelera imunizarea, dar nu depășim pragul de 70.000  de persoane vaccinate pe zi. Valul 4 depinde și de acești factori. De altfel, acest val 4 depinde și de tulpina braziliană și dea cea sud-africană, tulpini care pot reinfecta mai ușor persoanele care au trecut deja prin boală. Avem un segment de populație imună la tulpina britanică, dar nu și la celelalte.

Un al treilea rapel este o certitudine. Nu cred că vom scăpa de el. Vom putea face acel rapel cu oricare dintre vaccinuri, indiferent de vaccinul cu care ne-am vaccinat prima și a doua oară. Se numește rapel heterolog. Mai mult ca sigur va apărea un rapel pentru tulpina sud-africană, pentru cea braziliană. Încă suntem într-o fază accelerată a cazurilor, însă începem să ne apropiem de o zonă constantantă în care s-ar putea să fie urmată de scădere. În spitale, în schimb, vor mai fi vești proaste deoarece avem curba la ATI care vine la o săptămână, două după curba infectărilor și decesele care vin la o săptămână, două după curba internărilor”, a mai explicat epidemiologul Octavian Jurma.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un întreg ansamblu folcloric a fost lovit de COVID-19! Solistul vocal, în stare gravă la Terapie Intensivă

EXCLUSIV Primele imagini de la mormântul lui Nelu Ploieșteanu. Regretatul artist se va odihni pe veci lângă fiul său, Mihaiță

Număr uriaș de pacienți la ATI! Medicii sunt nevoiți să alegă ce pacient primește un ventilator

Luna în Gemeni aduce schimbări foarte bune pentru 5 zodii

ȘOC TOTAL: Lovitură cumplită pentru cei care s-au vaccinat. Anunțul făcut de șeful Moderna

DEZASTRU! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita superă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

EXCLUSIV. Imaginile spun totul: Cătălin Măruță fumează. A fost surprins pe video

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies