Avertismentele experților în sănătate în ceea ce privește pandemia de coronavirus: „Vor exista Covid-26 și Covid-32”

Cheia pentru a opri alte pandemii de coronavirus este să se afle originea agentului patogen.

COVID-19
COVID-19 [Sursa foto: PixaBay]
Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Cercetătorii au bătut pasul pe loc atunci când a fost vorba despre aflarea originii virusului SARS-CoV-2 care a îmbolnăvit la nivel mondial 170 de milioane de oameni dintre care 3,54 de milioane de persoane au decedat.

Au tot apărut ipoteze în ceea ce privește locul de proveniență al coronavirusului. Fie că a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, fie că a luat naștere în piața de animale din oraș, fie la fermele de animale din apropiere, dar nimic nu a fost dovedit până acum. Iată ce spun specialiștii în sănătate. 

COVID-19
COVID-19 [Sursa foto: PixaBay]

Avertismente dure pentru omenire de la experți! 

De mai bine de un an, lumea se confruntă cu coronavirus. Primul caz a fost raportat în Wuhan, China, iar apoi ușor, dar sigur, virusul s-a răspândit în întreaga lume. Experții în sănătate spun că este nevoie să se afle originea agentului patogen pentru că nu mai așa vor înțelege pe deplin și cum să-l nimicească odată pentru totdeauna și astfel, oamenii de știință ar știi și cum să pună capăt unor viitoare pandemii.  

Citeste si: Bilanț coronavirus, 31 mai 2021. Tot mai puține cazuri noi de COVID-19. Câte infectări cu SARS-COV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

 „ Vor exista Covid-26 și Covid-32, dacă nu înțelegem pe deplin originile bolii Covid-19”,  a declarat Peter Hotez, om de știință american, pediatru și expert în probleme de sănătatate globală și vaccinologie 

Oficialii chinezi au contestat teoria laboratorului din Wuhan”

Președintele Americii, Joe Biden, a cerut o anchetă în ceea ce privește proveniența coronavirusului, iar agențiile de informații au prezentat rezultate contradictorii cu privire la posibilitatea ca agentul patogen să treacă de la animal la om sau să fi scăpat din Institutul de Virologie din Wuhan, a spus Biden. Această decizie ar fi fost alimentată ca urmare a unui articol medical apărut pe 23 mai în Wall Street Journal, unde într-o relatare, în 2019, trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan din China s-au îmbolnăvit și au avut „simptome

compatibile atât cu Covid-19, cât și cu boala sezonieră obișnuită.”

Cercetătorii americani sunt de părere că trebuie să se facă o investigație pe termen lung în China și să se poată lua atât probe de sânge de la oameni, dar și de la animale. 

„Avem nevoie de o echipă de oameni de știință, epidemiologi, virologi, experți în lilieci în provincia Hubei pentru o perioadă de șase luni, de un an”, a spus Hotez. Oficialii chinezi au contestat teoria laboratorului din Wuhan. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a respins, joi, ancheta nouă cerută de Biden, pe care a numit-o o încercare de a se angaja în „stigmatizare, manipulare politică și aruncarea vinei”, a mai adăugat Peter Hotez.

Citeste si: Vaccinarea în România! Peste 60.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a efectuat cercetări cu privire la originea virusului SARS-CoV-2, însă nu au aflat mae lucru, cu toate că a numit improbabilă ipoteza laboratorului. Totuși, au fost solicitate mai mult investigații amănunțite. 

„În ceea ce privește OMS, toate ipotezele rămân pe masă", a declarat directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinarea în România! Aproximativ 70.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore

Fără mască la locul de muncă! Noua măsură, aplicată de la 1 iunie

Marea Britanie a fost introdusă pe lista roșie. Persoanele vaccinate nu vor intra în carantină la întoarcerea în țară

Horoscop Zilnic Duminică 25 Iulie 2021: Vărsătorii se află în toiul unei perioade aglomerate a vieții lor însă este și una în care au parte de rezultate foarte bune

Lovitură teribilă pentru cei care refuză să se vaccineze! Nu mai au nicio şansă. Ce s-a decis

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

NASA a descoperit un sistem misterios sub Antarctica „conectat la întregul Pământ”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies