Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Expertul în sănătate face un anunț alarmant, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Iarna nu va fi uşoară”
Autor: Loredana Dobre

In articol:

„Iarna nu va fi uşoară”
Christian Drosten, virusolog

Christian Drosten, un virusolog german, care a făcut parte din echipa care a dezvoltat primul test de coronavirus la nivel mondial, susține că iarna din acest an va fi una grea, în contextul pandemiei de coronavirus.

El spune că „este foarte greu să facem prognoze globale” în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronaviru s, potrivit dw.com.

„Avem foarte multe situaţii diferite şi dificile în Europa. Iarna nu va fi uşoară. Anul viitor vom avea vaccinuri. Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părţi din populaţie. De măşti nu scăpăm aşa repede. Şi după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populaţiei va trebui să poarte mai departe măştile.

Citeste si: Brandul de lux Off White c/o Virgil Abloh a furat, fără să menționeze de unde, designul „Coloanei Infinitului” de Brâncuși. Oamenii au sesizat imediat!

Citeste si: Îl mai știți pe Sergiu, tăticul călăreț de la Iași? A dat cu piciorul la tot, a vândut casa cumpărată din donații și s-a mutat din nou în ghetou. Acum, în fața porții stă parcat șmecherește un BMW X6 – Foto- bzi.ro

Citeste si: Manuela de la ”Puterea Dragostei” și-a găsit jumătatea! Declarația șocantă făcută de brunetă

Citeste si: Bătrână de 88 de ani, batjocorită de propria fiică. A fost păcălită și abandonată pe drumuri

În ţări ca Germania, cu un număr mic de cazuri de infectare, nu va exista o imunizare în masă.

Probabil că aceasta nu va exista nici în celelalte ţări din Europa. Pentru alte regiuni este greu de spus. Există date conform cărora numărul noilor infectări ar fi în scădere.

Dar nu ştim dacă putem generaliza. În oraşe, epidemia pare să slăbească în intensitate, dar este la fel de posibil să revină în forță. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure”, a explicat specialistul.

Nu scăpăm de măști

Specialistul precizează că anul viitor purtatul măștilor va fi o măsură importantă în lupta împotriva noului virus. El susține că „v om fi nevoiţi să purtăm măştile de protecţie până la sfârşitul lui 2021”.

„Nu m-ar mira ca, anul viitor, în anumite părţi ale lumii populaţia să fie protejată. Dar aceasta înseamnă că, în părţile respective ale lumii, populaţia să fi trecut printr-o epidemie nu prea gravă, mai ales datorită structurii demografice tinere.

În Africa ar putea fi aşa. Cel puţin aşa sper, că profilul tânăr al populației africane se va dovedi un factor de protecţie. În alte părţi ale lumii, unde strategia este de a limita o răspândire masivă a virusului, în aşteptarea unui vaccin, cred că vom fi nevoiţi să purtăm măştile de protecţie până la sfârşitul lui 2021.

Este imposibil să facem prognoze exacte, dar anul viitor va fi un an în care vom purta măşti”, a mai explicat directorul Institutului de Virologie la spitalul Charité Berlin.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Kanal D, lider de piata cu editia de ieri a emisiunii “Teo Show”

Mirel Rădoi îl critică dur pe Mario Camora. Iată ce reacție a avut fotbalistul: „Nu pot decât să-mi cer scuze...”

Ce avere are primarul care și-a filmat fiica dezbrăcată? Traian Ogâgău are terenuri de 50.000 mp la Sângeorz-Băi

Vor veni Ducii de Sussex la înmormântarea Prințului Philip?

Se dă peste cap ordinea puterilor lumii. Acordul care schimbă total jocul la nivel mondial

Radu Bănică, fiul lui Ștefan Bănică rupe tăcerea! Ce îi făcea Andreea Marin când era copil!

Lovitura sub centură primită de Charles. Regina Elisabeta nu va face niciodată acest gest

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies