Avertizare COD GALBEN de furtuna! VEZI zonele vizate

Meteorologii au emis avertizări nowcasting de vreme severă imediată.

Distribuie pe:

fara descriereDe asemenea, hidrologii au emis atenţionare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din nordul ţării. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Intre orele 16:15 si 18:30, local in judetul Maramures, indeosebi in zona delimitata de localitatile Seini, Tauti-Magherus, Dumbravita, Cupseni, Tg. Lapus, Coroieni, Copalnic-Manastur, Valea Chioarului, Ulmeni, Farcasa, local, in partea centrala a judetului Satu-Mare, in zona localitatilor: Apa, Orasu Nou, Calinesti-Oas, Tutulung, Micula, Vetis, Doba, Vetis, Viile Satu Mare, Homorodu de Mijloc, Pomi, se vor semnala cantitati de apa ce vor depasi local 30...35 l/mp, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice.

Atenţionarea COD GALBEN de inundaţii este valabilă în intervalul 21.09.2014, ora 16:45 – 21.09.2014, ora 22:00. Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENTIE pe râurile mici din bazinele Tur şi Iza din judeţele Satu Mare şi Maramureş.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate